"Adalet Mitingi'ne kaç kişi katıldı?" polemiğine İstanbul Valiliği de katıldı

İstanbul Valiliği bir ilke imza attı. Valilik, Adalet Mitingi'nin yapıldığı alanın yüzölçümü üzerinden mitinge kaç kişinin katıldığını açıkladı: Katılımcı sayısı 175 bin... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen yıllarda yaptığı açıklamada, Yenikapı'nın 1.5 milyon, Maltepe'nin ise 2 milyon kişi aldığını belirterek, "Kendine güveniyorsan git o meydanlarda miting yap" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe'de dün yapılan Adalet Mitingi'ne kaç kişinin katıldığı polemik konusu oldu. CHP'li yetkililer alanda 1.5 milyonu aşkın kişinin olduğunu belirtirken, hükümete yakın basın organları ise katılımı 50 bin ile 150 bin arası olarak verdi. Böylesi bir polemiğe bugüne kadar görülmemiş şekilde İstanbul Valiliği de katılarak açıklama yaptı. Valilikten gece saatlerinde, "Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır" açıklaması yapıldı. Valiliğin iPad not programıyla gece saatlerinde alalacele yaptığı açıklama ve verdiği sayı ise sosyal medyada tepkilere yol açtı.

İstanbul Valiliği'nin Twitter'dan hesabından yapılan açıklama şöyle:

09.07.2017 tarihinde ilimiz Maltepe ilçesindeki miting alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili geçen yıllarda yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: Avrupa Yakası'nda Yenikapı, Anadolu Yakası'nda Maltepe başta olmak üzere eskiden tabii böyle büyük alanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var. 1.5 milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var 2 milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan git o meydanlarda yap."

(HABER MERKEZİ)