Bayıltan 'oruç yumruğu'na 2 yıl hapis

Ramazanda sigara içen gence yumruk atma davasında karar verildi. 9 yılla yargılanan saldırgan Ufuk Tekel, kasten yaralamadan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur Gökay Çetin, uğradığı saldırı sonrası 9 gün hastanede tedavi görmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fatih'te geçen Ramazan ayında meydana gelen olayda, sigara içen Gökay Çetin'e (24) yumruk atarak bayıltan Ufuk Tekel, ' kasten yaralama' suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tekel, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan ise beraat etti.

İstanbul 47'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada görüntülerin izlenmesinin ardından söz alan Gökay Çetin’in avukatı Efkan Bolaç “Görüntüler açıktır. Sanık savunmasında Gökay Çetin’in yüzüne sigara üflediğinden bahsetmiştir. Görüntülerde böyle bir durum yoktur. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

'DUMANI HİSSETTİM'

Sanık Ufuk Tekel ise şunları söyledi:  “Görüntülerde sigaranın dumanının yüzüme geldiği açık ve net bir şekilde görülmüyor ancak katılanın bana olan yakınlığı yüzünü bana dönerek sigara içmiş olması nedeni ile dumanı ve kokusunu çok net hissettim. İçtiği sigara normal bir sigara değildi. Tütün dediğimiz sarma sigaraydı. Onun kokusu daha yoğun ve rahatsız edicidir. Bu nedenle kendisini uyardım. Küfürle karşılık verince bir anlık sinirle bir sefer vurdum."

NE OLMUŞTU?

Temmuz 2016'da meydana gelen olayda, İstanbul Fatih’te bir giyim mağazasında çalışan Gökay Çetin, mağazanın önünde sigara içerken yanına yaklaşan Ufuk Tekel'in yumruklu saldırısına uğramıştı. Aldığı darbeyle bir anda kendinden geçen Çetin bilinci kapalı bir halde yere yığılmıştı.

BEYİN TRAVMASI GEÇİRMİŞTİ

Yumruk darbesiyle beyin travması geçiren Gökay Çetin, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 9 gün tedavi görmüştü.

Ramazan'da sigara içene yumruk!Ramazan'da sigara içene yumruk!