Tanrıkulu'ndan 'kayyım' raporu: Kayyımlar Kürt sorununun özeti

CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kayyım raporunu açıkladı: Kayyımların icraatları iktidarın Kürt sorunu konusunda geldiği noktanın özeti mahiyetindedir!.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, belediyelere atanan kayyımınların faaliyetlerini raporlaştırdı. Kayyımlar atandıktan sonra alınan kararlar öncesi ve sonrası hakkında fotoğraflarla yer aldı. Tanrıkulu raporda, "Kürtler dahil tüm farklı kimliklerin, kültürlerin adlarının bile anılmasını engellemeyi hedeflemektedir. İşte AKP’nin 15 yılda geldiği nokta budur” ifadelerini kullandı.

'BÖLGE HALKININ İRADESİNE SAYGISIZLIK'

'Belediyede Kayyımların Hedefi Ne?' raporunda "Eylül 2016 tarihinden itibaren DBP’li belediyelerin eş başkanlarının görevden alınmaları veya tutuklanmaları üzerine atanan kayyımların uygulamaları bölgede ciddi rahatsızlıklar yaratmaktadır. Halkın kendi oylarıyla seçtiği belediye başkanları yerine Ankara’dan atanan kayyımların yerel yönetimin başına getirilmesinin kendisi zaten bölge halkının iradesine yönelik saygısızlıktır. Bu uygulamanın kendisi bölge halkında derin bir incinme yaratırken, kayyımların gerçekleştirdikleri faaliyetler de bu duyguyu daha da derinleştirmektedir. Kayyımların aşağıdaki icraatları ise iktidarın Kürt sorunu konusunda geldiği noktanın özeti mahiyetindedir" ifadeleri yer aldı.

'KAYYIMLAR KİMİ TEMSİL ETMEKTEDİR'

'Kayyımlar bölgede kimi temsil etmektedir?' diye soran Tanrıkulu şu soruları yönetti;

Diyarbakır’ın tarihi mirası olan Dört Ayaklı Minare’nin zedelenmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdiği sırada katledilen insan hakları savunucusu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ismini parktan sildiren kayyım bölgede kimi temsil etmektedir?

12 yaşında, 13 kurşunla, babasıyla birlikte katledilen Uğur Kaymaz’ın, eski milletvekili Ortan Doğan’ın, Roboski’de katledilen 34 köylünün anıtını söktüren kayyımlar bölgede kimi temsil etmektedir?

Tarihe dair ne varsa silip süpüren, Kürtçe tabelaya bile tahammül göstermeyen, bölge halkının iradesine de kültürüne de diline de saygısı olmayan bu kayyımlar ne hedeflemekte ve kimi temsil etmektedir?

Özellikle bölgedeki kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını artırmayı hedefleyen projelerin iptal edilmesi, kurumların kapatılması veya devredilerek etkisizleştirilmesindeki amaç nedir?