Asena Melis Sağlam'a yumruklu saldırıya 11 yıl hapis talebi

Dolmuşta Asena Melis Sağlam'a şort giydiği gerekçesiyle yumruk atan saldırgan Ercan Kızılateş hakkında 4 yıldan 11 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a (21) saldırıda bulunan tutuklu Ercan Kızılateş hakkında, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" ve "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Saldırgan Kızılateş, Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda, “Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Kısa şort giymişti. Kendisi de 'bakma o zaman' dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum” demişti.

Saldırı suçundan serbest bırakılan Kızılateş, vergi kanununa muhalefet nedeniyle hakkında kesinleşmiş ceza olduğu için cezaevine gönderilmişti. Kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine ise Kızılateş hakkında Sağlam'a yumruklu saldırıdan da tutuklama verilmişti.

Ercan Kızılateş’in vergi kanununa muhalefete, uyuşturucu madde kullanmak, basit yaralama, elektrik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarından hakkında başka davalar da bulunduğu ortaya çıkmıştı.

(HABER MERKEZİ)