EDEV soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

Eğitim Destek Evi'ne yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı. 9 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, merkez belediyelere bağlı olan ve yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim veren Eğitim Destek Evlerine (EDEV) yönelik yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Alirıza Aydeniz, Alirıza Özkal ve soyadı öğrenilemeyen Mehmet Ali adlı eğitmenler mahkemeye çıkarıldı.

Aydeniz ve Özkal adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Mehmet Ali adlı eğitmen tutuklandı. 2014 yılında başlatılan soruşturma kapsamında 16 kişi hakkında yakalama kararı olduğu bildirildi.

Bugün serbest bırakılan Alirıza Aydeniz'in eşi Saliha Aydeniz, DTK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, dün sabah evinde gözaltına alınmıştı. Sağlık çalışanı olan Saliha Aydeniz ile eşi KHK ihraç edilmişlerdi.

Gözaltına alınan 5 kişi dün akşam saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilmişti. İfade işlemlerinin ardından Musa Ayman, Mustafa Balin ve Berfin Aydoğan serbest bırakılırken, Fatma Şık ve Metin Ablay ise "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklandı.

Aynı soruşturmada gözaltına alınan Avaşin Küçükbiltekin, Beyaz Kaya, Nadire Karakoyun ve soyadı öğrenilmeyen Dilan isimli kişi, 18 Temmuz salı günü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmada toplam 12 kişi gözaltına alınmıştı. (DUVAR)