Kadıköy'de Gülmen ve Özakça engellemesi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için Ankara'ya gitmek üzere Kadıköy'de buluşanların yola çıkmasına polis izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyasi parti, kitle örgütleri, sağlık örgütleri ve hukuk örgütlerinin de bulunduğu 43 kurumun oluşturduğu Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Ankara’ya gitmek için bu sabah Kadıköy'den yola çıkmak isteyenlere OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. 4 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy'de buluşanları Ankara'ya götürecek sekiz otobüsün hareketine izin verilmeyince grup bir basın açıklaması yaptı. Avukat Gökmen Yeşil, sabah 09.30'da Ankara'ya gitmek üzere otobüslere gelenlerin Kadıköy'de buluştuğunu söyleyerek, şu bilgileri verdi: “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amaçlı olarak İstanbul'da 43 kurum Ankara'ya gitmek için çağrı yapmıştı. Silivri ve Güvenpark'ta açıklamalar yapılacaktı. Giderken de Kocaeli, Bursa, Eskişehir il merkezleri üzerinde basın açıklamaları yapılarak ve oradaki insanların katılımıyla yola devam edecektik. Sabah 09.30'da 8 dolu otobüs yola çıkmak üzereydik. Fakat şu an otobüslerin tamamı bağlandı ve otoparka çekildi. Aynı zaman da kitlenin de yürümesi engellendi. Şu an bir basın açıklaması yapılıyor. Eğer bir müdahale olmazsa temsilciler düzeyinde ve avukatlar, Nuriye ve Semih'i ziyaret etmek için cezaevine gidecek.”

Yapılan oturma eylemi ve basın açıklamasının ardından dağılanlara polis müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimlerinin Bahar Kurt, Ulaş Neçin ve Erkan Munar olduğu öğrenildi.