6 aydır konteynerdalar: Bu evler ne zaman yapılacak?

Çanakkale Ayvacık'ta gerçekleşen depremin üzerinden 6 ay geçti. Evleri yıkılanlar depremzedeler konteynerlarda yaşamaya devam ediyor. tek başına yaşayan yaşlılar ise kış aylarının gelmesinden endişeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyü yakınlarında 6 Şubat sabahı meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde çok sayıda ev hasar gördü. En büyük yıkım da Yukarıköy’de yaşandı. Depremin en fazla çilesini ise, imkânsızlık ve sağlık sorunları nedeniyle evlerini yaptıramayan ve beş aydan fazla bir süredir AFAD’ın kurduğu konteynerlarda yaşayan yaşlılar çekiyor.

Cumhuriyet gazetesinden Demet Yalçın Güneş'in haberine göre; Şubat ayında 5.3'lük depremde birçok yapısı yıkılan Çanakkale Ayvacık'ta insanlar konteynerlarda yaşamaya devam ediyor. Konteynerlarda tek başına yaşayan yaşlılar kış aylarından endişeli. Evlerinin yeniden yapılmasını bekleyenlerden depremzedelerden Neslihan hanım, "Yetkililerden ses yok gari. Bu ev ne zaman yapılacak?" diyor.

'YAZI SICAK KIŞI SOĞUK'

Depremin en çok hasar verdiği Yukarıköy’de, yöre halkı tarafından Yörük Teyze olarak anılan Neslihan Hanım, geçinmek için yemeni ve kekik satıyor. Yıkılan evinin bir an önce yapılmasını isteyen Yörük Teyze, “70 yaşına gelmiş biri olarak artık ayaklarımı uzatıp oturmam gerekmez mi a benim kızım? Ancak bu köyün çoğu evi gibi benim evim de büyük hasar gördü. Yetkililerden ses yok gari. Bu ev ne zaman yapılacak? Kış kapıya dayandı. Soğukta ne yapacağız. Bir konteynerda üç büyük, bir çocuk kalıyoruz ama yatacak iki yatak var. Bizim yerimizde olsalar nasıl dayanacaklar. Her gün dağdan yürüyerek inip çevre beldelere gidiyorum. Akşam geldiğimde, iki büklüm oluveriyorum gari. Dizlerim tutmuyor a be kızım. Ben torunların geleceği için bu yaşımda çabalıyorum” diyor ve ekliyor: “Bizim köyde çok ev yıkıldı çok. Zaten durumumuz iyi değil. Nasıl olacak bu iş? Konteynır yazın aşırı sıcak, kışın da çok soğuk oluyor.”

HABERİN TAMAMI