Cumhuriyet davasında ilk duruşma
Cumhuriyet çalışanları 267 günlük tutukluluğun ardından bugün hakim karşısına çıkıyor. 11'i tutuklu 17 gazeteci, “FETÖ/PDY ve PKK/KCK örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "FETÖ propagandası yapmak”la yargılanıyor.
DUVAR - Cumhuriyet gazetesi yazar, çizer ve yöneticileri bugün ilk kez hâkim karşısına çıkıyor. "FETÖ/PDY ve PKK/KCK örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "FETÖ propagandası yapmak" iddialarıyla açılan davada duruşma 4 gün sürecek. Tutuklu bulunan 11 Cumhuriyet gazetesi çalışanının duruşması İstanbul Adliyesi’ndeki 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
Gazeteciler hakkındaki davayı açan savcı Murat İnam da 'FETÖ' üyeliği suçlamasıyla yargılanıyor.
12 KİŞİ SAVUNMA YAPACAK
Hakim karşısına çıkacak isimler ise şöyle: Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, gazetenin yayın danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay, gazetenin okur temsilcisi Güray Öz, köşe yazarı Hakan Kara, gazetenin çizeri Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik ve Bülent Utku, Cumhuriyet Vakfı Danışma Kurulu üyesi avukat M. Kemal Güngör, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Yusuf Emre İper.
KİME HANGİ SUÇLAMALAR YÖNELTİLDİ?
Gazete çalışanlarına yönelik iddianamede Can Dündar, Mehmet Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay’ın, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” suçundan ayrı ayrı 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç ve Önder Çelik’in “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” iddialarından ayrı ayrı 11.5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Cumhuriyet davasında ilk duruşma yarın: 9 ayda neler yaşandı?
SUÇLAMALAR...
Bülent Utku, Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Hikmet Çetinkaya da, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” iddialarından ayrı ayrı 9.5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Ahmet Şık’ın ise “PKK ve DHKP/C örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek”ten 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.