'Davada demokrasi test ediliyor'

Cumhuriyet Davası Koordinasyonu adiye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Ertuğrul Mavioğlu "Yalan ve düzmece iddialar sürdürülürken, savunmalar davayı boşa çıkardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı davanın ikinci oturumu sürüyor.  Bugün duruşmaya verilen 1 saatlik aranın ardından Cumhuriyet Davası Koordinasyonu adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Koordinasyon adına gazeteci Ertuğrul Mavioğlu konuştu. Savunmaları değerlendiren Mavioğlu "Bu dava Türkiye'de demokrasinin varlığının ya da yokluğunun test edildiği bir dava. Bu davada tüm dünyada kabul görmüş basın ve ifade özgürlüğünün kullanılıp kullanılmadığı sınanıyor"  dedi.

'DAVANIN SONUCU ÖNEMLİ...'

Duruşmanın birinci ve ikinci gününü değerlendiren Mavioğlu, davanın sonucunun Türkiye tarihi açısından önemli bir dönemeç olduğunu söyledi. Şu an Türkiye'de 150'nin üzerinde gazetecinin tutuklu olduğunu belirten Mavioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü "OHAL şartlarında çıkartılan KHK'larla binlerce gazeteci bu süreçte işsiz kaldı. İktidar medya kuruluşlarını ya ele geçirdi ya da boyun eğdirdi. Geriye kalan az sayıdaki muhalif medya ise ceza davalarının, para cezalarının kıskacı altında yok edilmeye çalışıyor. Sansürün kaldırılışının 109. Yıl dönümünde başlayan Cumhuriyet davası, tüm bu mesnetsiz, yalan ve düzmece iddialarla sürdürülürken davayı ilk iki günde yapılan savunmalarla bile boşa çıkarmaya yetti"

Ahmet Şık: Cezaevinde hak kısıtlamasıyla karşı karşıyayızAhmet Şık: Cezaevinde hak kısıtlamasıyla karşı karşıyayız