Diyarbakır saldırısı sanığının tahliyesine itiraz edildi

HDP mitingine bombalı saldırının kilit ismi tahliye edildi. Tahliye kararına itiraz ettiklerini söyleyen avukat Özgür Erol, "Sosyal medyadan paylaşım yapan insanları bile ev hapsi ile serbest bırakıyorlar. Bu kadar büyük katliam davasının sanığı ise hiçbir tedbir olmadan serbest bırakıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP'nin 5 Haziran 2015'teki Diyarbakır mitingine yapılan saldırıyla ilgili davada yargılanan Burhan Gök tahliye edildi. Gök’ün tahliyesine itiraz edildi.

HDP'nin 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakır mitinginde gerçekleşen bombalı saldırı davasının sanıklarından Burhan Gök, 6'ncı duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gök dava sanıklarından Mustafa Kılınç ile birlikte miting alanına bomba koyduğu iddia edilen Orhan Gönder'i, gözaltına alındığı pansiyona götürmekle suçlanıyordu.

Gök, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla yanında İbrahim el Bakraoui isimli kişi ile gözaltına alındı. Gök'ün bu kişiyi Gaziantep'ten alıp sınırdan geçirerek IŞİD'e ulaştırmak üzere olduğu iddia edilmişti. Gök ile yakalanan Bakraoui, sınır dışı edilmesinin ardından 22 Mart 2016 tarihinde 34 kişinin hayatını kaybettiği Brüksel saldırısını gerçekleştirdi.

'DELİLLERİ KARARTMA ŞÜPHESİ VAR'

Saldırının sanıklarından Burhan Gök, Ankara Sincan Batı Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın tutukluluğun devamı yönündeki mütalaasına rağmen verilen tahliye kararına müdafi avukatlar tarafından itiraz edildi.

Ankara Batı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçesinde, sanığın Belçika saldırısını yapan kişi ile olan bağlantısına vurgu yapıldı. Sanığın suçüstü yakalandığı savunulan itiraz dilekçesinde, Gök'ün diğer sanıklarla olan ilişkisine dair kanıtlara da yer verildi. Gerekli delillerin tam anlamıyla toplanmaması ve karartılma şüphesi nedeniyle Gök'ün tutuklanması talep edildi.

HDP mitingine saldırı davasında tahliyeHDP mitingine saldırı davasında tahliye

'KATLİAM DAVALARINDAKİ İLK TAHLİYE'

Mahkemenin tahliye kararını değerlendiren dava avukatlarından Özgür Erol "Bu ülkede uzun süredir yara almış adalet arayışını bir kez daha zedeleyen bir durum oldu" dedi.

Adli kontrol tedbiri verilmeden sanık Gök'ün tahliye edildiğini belirten Erol, "Şunu biliyoruz ki sosyal medyadan paylaşım yapan insanları bile ev hapsi ile serbest bırakıyorlar. Bu kadar büyük katliam davasının sanığı ise hiçbir tedbir olmadan serbest bırakıldı" diye konuştu.

Katliam davaları içerisindeki ilk tahliyenin bu olduğunu söyleyen Erol, Suruç ve 10 Ekim katliamlarındaki tutuklu sanıklar açısından da sürecin temkinli izlenmesi gerektiğini ifade etti. Gök hakkında toplanmayan birçok delilin olduğunu savunan Erol şöyle devam etti:

"Bu tür dosyalarda bir yıl soruşturmaya konan gizlilik kararı nedeniyle ne olduğuna zaten sirayet edemiyorduk. Toplanmamış delillerle bu kadar büyük katliam sanıkları tahliye ediliyor. Bu hangi açıdan bakarsanız bakın hakkaniyetle de vicdanla da örtüşmüyor. Toplanmayan deliller saklanan dosyalar sonuçta geldiğimiz noktadır. İki sanığın cezalandırılacağı dosyalar haline gelmişse hakikatin beklenmesi de abesle iştigal olur." (DUVAR)