'Biz onlara 24 saat kravat takın diyor muyuz?'

'Şort giydiği için', 'tahrik ettiği için' gibi bahanelerle şiddete uğrayan kadınlar 'kıyafetime karışma' eylemine hazırlanıyor. 'Şortların boyunu değil, mücadeleyi büyütüyoruz' diyen kadınlar 29 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.00’da Kadıköy’de Süreyya Operası önünde buluşuyor. Eminönü'ndeki saldırgana verdiği tepki ile gündeme gelen Dilber Sünnetçioğlu "Kadınlar işi gücü bıraksın eyleme gelsin" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -

  • Melisa Sağlam, Pendik'te bir minibüste şort giydiği için saldırıya uğradı, yumruklandı. Saldırgan erkek "Tahrik oldum" dedi.
  • Ayşegül Terzi, Çekmeköy'de, şort giydiği bahane edilerek saldırıya uğradı. Saldırgan Abdullah Çakıroğlu "Hatırlamıyorum" dedi.
  • Canan Kaymakcı, Eminönü’de sözlü saldırılara maruz kaldı. Saldırgan, Kaymakcı'yı "üstüne başına dikkat et, milleti azdırıyorsun" diyerek taciz etti.

Saldırılar farklı olsa da, her bir saldırının ardından bir araya gelen kadınlar davaların takipçisi oldular. Önce serbest bırakılan saldırganlar, kadınların ortak tepkileri sayesinde tutuklandı. Bu tepkiyi eyleme dönüştüren kadınlar 29 Temmuz'da Kadıköy'de yapılacak olan 'kıyafetime karışma' eylemine hazırlanıyor.

kadın

'KADINLAR ARTIK  SUSMUYOR'

Bu çağrıları canla başla örgütleyenlerden birisi de Dilber Sünnetçioğlu. Sünnetçioğlu, Eminönü'de Canan Kaymakcı'nın saldırıya uğramasının ardından verdiği tepki ile gündeme gelmişti. Sünnetçioğlu'nun saldırgana verdiği tepki sosyal medyada çokça paylaşıldı. “Bu gibi olayların cezalandırılmaması, diğer saldırganları da cesaretlendiriyor” diyerek tepki gösteren Dilber Sünnetçioğlu ile yapılacak eylem öncesinde görüştük.

Sünnetçioğlu olay günü neler yaşandığını söyle anlatıyor "Eminönü'deki saldırıyı Yeni Camii taraflarında tesadüf eseri gördüm. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Saldırgan kendini 'ben cahili, kadının iyiliği için yaptım' diyerek savunmaya geçti. Ben kendi çocuğumun giyimine bile karışmıyorum, biz erkekler 24 saat kravatla dolaşsın diyor muyuz?"

Tepki gösterdiği videosunun çok sayıda paylaşıldığını komşusundan öğrendiğini söyleyen Sünnetçioğlu "Eskiden kadınlar tacize karşı sessiz kalırdı, kendi ayıpları gibi düşünürdü. Şimdi kadınlar artık susmuyorlar, utanmıyorlar. 29 Temmuz'da eylemde kadınlar olarak sözümüzü söyleyeceğiz. Kadınlar işi gücü bıraksın eyleme gelsin" diyor.