Halkın Hukuk Bürosu: Gülmen ve Özakça zorla hastaneye götürüldü

Halkın Hukuk Bürosu'nun açıklamasına göre, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın istekleri dışında, cezaevi içindeki hastaneye götürüldü. Gülmen ve Özakça'ya herhangi bir müdahalenin yapılmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Açlık grevi yaparken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, cezaevi kampüsü içindeki hastaneye götürüldü.

Halkın Hukuk Bürosu'dan yapılan açıklamaya göre, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça istekleri dışında hastaneye götürüldü. Açıklamada, müdahale edilmesini istemeyen Gülmen ve Özakça'ya bilinçleri açık olduğu sürece müdahale edilmeyeceğinin söylendiği aktarıldı.

Halkın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından açıklamada, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça iradeleri dışında zorla kampüs hastanesine götürüldüler. Ancak müdahaleye izin vermedikleri için bilinçleri açık olduğu sürece müdahale edilmeyeceği söylendi" denildi.

NE OLMUŞTU?

Kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işe geri dönme talebiyle, açık grevi başlatmıştı. Gözaltına alınan Gülmen ve Özakça, 23 Mayıs'ta tutuklanmıştı. "Terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanan Gülmen ve Özakça, açlık grevine cezaevinde de devam ediyor.  (HABER MERKEZİ)