Cumartesi Annesi: 13 sene boyunca oğlumu aradım

Cumartesi Anneleri 645. haftada kendisinden haber alınamayan Tolga Baykal Ceylan'ın akıbeti soruldu. Ceylan'ın annesi 'asla gitmeyeceğim yerlere bile girip çıktım, oğlumu aradım' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi Anneleri 645'inci haftada Kırklareli İğneada'da kaybedilen ve kendisinden bir daha haber alınamayan Tolga Baykal Ceylan için Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Bugünkü eylemde "Nuriye ve Semih yaşasın" yazılı dövizlerde taşındı.

'GÖRDÜĞÜM HERKESE OĞLUMU SORDUM'

Evrensel'de yer alan habere göre, ilk sözü Tolga Baykal Ceylan'ın annesi Kadriye Ceylan aldı.  Ceylan, "Oğlumun kaydedilişinin üzerinden 13 yıl geçti, 13 sene boyunca oğlumu aradım,  gördüğüm herkese oğlumu anlattım, girebilecegimiz her kapıya oğlumu sordum, hatta asla gitmeyeceğim yerlere bile girip çıktım, oğlumu aradım. Ama bulamadım. Aynı buradaki anneler gibi bulamadım" dedi.

'Katillerin Tolga ile zoru neydi ki katlettiler onu?' diye soran Ceylan oğlunun hakları için mücadele eden, devletin faşizan, militarist tekçi anlayışına karşı olduğunu, ilerici aydın bir dünya görüşüne sahip olduğunu ve bu nedenle kaybedildiği söyledi.

'TÜRKİYE'NİN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU ŞEY ADALETTİR, BARIŞTIR'

Cumartesi İnsanlarından Mukaddes Şamiloğlu da Yoğurtçu Parkı'nda devam eden Adalet ve Vicdan nöbetini desteklediklerini söyledi. Şamiloğlu, "Bugün Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey hukuktur, adalettir, barıştır ve demokratik siyasettir. Hukukun üstünlüğü için, adalet için, vicdan için, barış için, demokratik siyaset için sokağa çıkan, yürüyen, nöbet tutan herkesi selamlıyoruz" dedi.