Kazdağları'nı yakan kundakçı yakalandı

Kazdağları'nda başlayan yangının kundakçısı olduğu belirtilen Turan İdgü yakalandı. Yangında alevlerin ağaçlardan çok zemindeki bitki örtüsüne zarar verdiği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kazdağları'nda dün 4 noktada birden başlayan yanğının kundakçısı olduğu belirtilenTuran İdgü yakalandı. İdgü'nün, Avcılar Köyü'nde arı kovanları ve tarım alanlarına zarar verdiği gerekçesiyle köylüler tarafından istenmeyince, yangını intikam için çıkardığı ileri sürüldü.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde Kazdağları'nın en önemli bölgeleri arasında bulunan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında dün 4 ayrı noktada orman yangını çıkmıştı. Altınoluk Mahallesi'nin yukarı kısımlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu bölgesindeki yangına havadan ve karadan müdahale edilmişti. Erken müdahale sayesinde ise  yangın büyümeden söndürüldü.  Yangın kayıtlara kundaklama olarak geçmişti.

Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı Altınoluk Jandarma Karakolu ekipleri, kundaklama sonucu çıkan yangınla ilgili bölge sakini Turan İdgü'yü gözaltına aldı. Jandarma karakolundaki sorgusu tamamlanan İdgü sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Anne ve babasıyla yaşayan Turan İdgü'nün psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğu ve bir yıl önce ailesiyle köyden ayrılmak zorunda kaldığı, nedenin ise köylünün kovanları, ağaçları ve tarım arazilerine zarar vermesi olduğu belirtildi. Köyüler tarafından bu yüzden köye alınmadığı ve Edremit'teki İbrahimce Mahallesi'ne yerleşen Turan İdgü'nün bu duruma kızıp ormanı ateşe verdiği öne sürüldü. (DHA)