Gülsüm Elvan: 3 saat kırık kolla ters kelepçeli kaldım

Akademisyen Nuriye Gülmen ve eğitimci Semih Özakça'yla dayanışma eyleminde gözaltına alınırken kolu kırılan Gülsüm Elvan konuştu. Berkin Elvan'ın annesi, kırık kolla üç saat ters kelepçeli bırakıldığını söyledi; Gülmen ve Özakça için "Benim oğlum hastanede çırpındı. Onlar da şu anda hastanede ve hapishanede çırpınıyorlar. Benim için ikisi de aynıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, akademisyen Nuriye Gülmen ve eğitimci Semih Özakça'yla dayanışma eyleminde kolu kırılarak ters kelepçeyle gözaltına alınışını anlattı. Gülsüm Elvan, "Kolumun kırık olduğunu gördükleri halde kelepçeyi açmadılar. Üstüne birde kelepçenin anahtarını kaybetmişlerdi. Üç saat kırık kolla ters kelepçeli halde kaldım" dedi.

'KELEPÇENİN ANAHTARINI KAYBETMİŞLERDİ'

Dihaber’e konuşan Gülsüm Elvan, polis saldırısında üç saat boyu kolu kırık ve ters kelepçeyle dolaştırıldığını belirterek, "Gözaltı aracının içinde gençlere yapılan işkencenin anlatılır insani bir yanı yok. Ben hep diyorum bunlar Müslüman değil, bunlar acımasız ve vahşi insanlar. Ben böyle bir zulüm görmedim" diye konuştu. Elvan şöyle devam etti: "Kolumun kırık olduğunu gördükleri halde kelepçeyi açmadılar. Kolumun şişkin olduğunu görüyorlardı. Üstüne birde kelepçenin anahtarı ortada yoktu, kaybetmişlerdi. Üç saat kırık kolla ters kelepçeli halde kaldım. Daha sonra Bayrampaşa Hastanesi’ne götürdüler. Orada bir tel bulup kelepçeyi açtılar."

Polis Berkin Elvan'ın annesinin kolunu kırdı, anne Elvan serbest bırakıldıPolis Berkin Elvan'ın annesinin kolunu kırdı, anne Elvan serbest bırakıldı

'BENİM OĞLUM DA HASTANEDE ÇIRPINDI'

Gülmen ve Özakça için sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Elvan, "Benim oğlum hastanede çırpındı. Onlar da şu anda hastanede ve hapishanede çırpınıyorlar. Benim için ikisi de aynıdır. İkisi de ekmeği için direniyor. Onlar hiçbir şey yapmadılar, sadece ekmeklerini istiyorlar. Hangi hakla onların işlerini ve ekmeklerini ellerinden alıyorlar. Onlar haklılar. Nuriye ve Semih için kimse beni susturamaz" diye konuştu. (Kaynak: dihaber)