4 farklı kentte HDP'lilere gözaltı

Ülke genelinde HDP'lilere yönelik gözaltı operasyonu başlatıldı. İstanbul, Ankara, Tekirdağ, Urfa'da çok sayıda HDP'li gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hafta HDP'lilere yönelik gözaltı operasyonlarıyla başladı. İstanbul ve Tekirdağ'da 13, Ankara'da 8 HDP'li gözaltına alındı. Operasyonlarda gazeteciler de gözaltına alındı. Ankara'da Dihaber Muhabiri Deniz Nazlım ile Urfa'da Özgürlükçü Demokrasi çalışanı Hamdullah Bayram gözaltına alınanlar arasında.

ANKARA'DA 8 GÖZALTI

Dihaber'de yer alan habere göre, Ankara’da sabaha karşı yapılan ev baskınlarında aralarında Dihaber Muhabiri Deniz Nazlım’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Nazlım ile birlikte, Dilan Çetin, Erkan Kara, İrfan Geçer, Yeliz Yıldırım, Yıldız Bahçeci, Laleş Ekmen, Engin Çevik ve Mücahit Kaplan isimli çoğunluğu HDP’li yöneticiler de gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA 13 HDP'Lİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'un birçok ilçesinde eş zamanlı olarak ev baskınları gerçekleştirildi. Arnavutköy, Bahçelievler, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Pendik ve Sancaktepe ilçelerinde düzenlenen baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı.  Tekirdağ'da ise HDP İl Eş Başkanı Kenan Yıldız, gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 18 kişiden 12'sinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

URFA'DA ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ ÇALIŞANI BAYRAM GÖZALTINA ALINDI

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Hamdullah Bayram'ın kaldığı eve sabah saatlerinde baskın yapıldı. Bayram'ın, gözaltı merkezi olarak kullanılan Sabiha Özlek Lisesi Spor Salonu'na götürüleceği öğrenildi.

Etiketler HDP gözaltı Ankara