İnan Kızılkaya'ya şiir kitapları gönderildi

KHK ile kapatılan, bir yıl önce bugün cezaevine gönderilen Özgür Gündem gazetesinin Özgür Gündem'in Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya için cezaevine şiir kitapları gönderildi. Gönderilen kitaplar üzerine, 'Şiir yoldaşın olsun, İnan!' notu yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bir grup yazar ve şair KHK ile kapatılan, 18 Ağustos 2016'dan beri cezaevinde olan Özgür Gündem'in Yazı İşleri Müdürü İnan İnan Kızılkaya'ya şiir kitapları gönderdi. Cezaevine gönderilen kitaplar arasında Ahmet Telli’nin Neylersin, Gülten Akın’ın Deli Kızın Türküsü, Erdal Öz’ün Allı Turnam ve Asuman Susam’ın Kemik İnadı da var. Gönderilen kitapların üzerine, 'Şiir yoldaşın olsun, İnan!' notu düşüldü.

İnan Kızılkaya, geçtiğimiz yıl bugün (18 Ağustos) yazar Aslı Erdoğan, gazeteci Zana Kaya ile birlikte tutuklandı. Geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Aslı Erdoğan ve Zana Kaya cezaevinde bulunan İnan Kızılkaya’yı unutmadı. Kızılkaya’nın şiir yazdığını bilen yazar ve gazeteciler Kızılkaya’ya bir an evvel özgür olması dileğinde bulunarak şiir kitapları gönderdi.

Öte yandan bir grup kadın yazar, cezaevinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na çok sayıda kitap göndermişti. Ancak Maltepe Cezaevi gönderilen kitapları kabul etmedi. (DUVAR)