Memur zamlarına tepki: Bu bir ihanet sözleşmesidir

Kamu emekçileri birçok ilde eylem yaparak kamu çalışanları için imzalanan toplu sözleşmedeki zam oranına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KESK, Memur-Sen ve hükümet tarafından imzalanan 'memur zamları'na birçok kentte tepki gösterdi. Eylemlerin bir adresi de İzmir'deki Konak Eski Sümerbank Meydanı oldu.

KESK İzmir Şubeler Platformu, 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Konak Eski Sümerbank önünde yapılan açıklamada AK Parti ile Memur Sen arasında yeni bir satış sözleşmesi imzalandığı belirtildi. 'İhanet Sözleşmesine Hayır, Emekçiler Ortak Mücadeleye' pankartı açılan basın açıklamasında kitle tarafından sık sık , 'Sefalete Teslim Olmayacağız' ve 'AKP Zammını Al Başına Çal' sloganları da atıldı.

Basın metnini okuyan Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin yine fiyaskoyla sonuçlandığını ifade ederek ''Daha önceki üç toplu sözleşmede sahnelenen orta oyununun tekrarından ibaret görüşmelerde AKP ve yandaş konfederasyon yönetimi gece yarısı yeni bir satış sözleşmesine imza atmıştır'' dedi.

'İNSANCA ÜCRETİ HAK EDİYOR'

Yeni bir satış sözleşmesi ile sonuçlanan bu sürecin başından beri dikkat çektikleri üzere demokrasinin, adaletin olmadığı bir yerde emeğin hakkının da olmayacağını ispatladığını ifade eden Güven şunları söyledi '' OHAL-KHK rejiminin gölgesi toplu sözleşme görüşmelerine düşmüştür. OHAL-KHK rejimine sırtını dayayarak istediği kamu çalışanını sorgusuz sualsiz işinden eden, açığa alan siyasal iktidar toplu sözleşmede kamu emekçileri ile dalga geçen teklifler sunmuş, yandaş konfederasyon yönetimi ise bunu izlemekle yetinmemiş adeta çanak tutmuştur. Kısacası kamu emekçilerine ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikası sonuna kadar kullanılmıştır. Bu ülkenin fedakar kamu emekçileri, emeklileri insanca bir yaşama yetecek ücret, güvenli çalışma ve güvenceli geleceği fazlası ile hak etmektedir'' dedi.

İmzalanan bu sözleşmenin bir 'ihanet sözleşmesi' olduğuna dikkat çeken Güven sözlerini şöyle sürdürdü "Hükümet tarafından sunulan tekliflerin, bunların yarısının altında oranlarla sunulması ve Memur-Sen’in “21 Ağustos 2017” bu teklifi ret edip “Milletin adamı belirlesin” gibi feveranlar, “bu teklife kapalıyız” gibi memurun tepkisini yumuşatmaya yönelik oyuna dahi hükümet  bugün “buçuk” eklemeyle kabul etmesi sonucu, kaybeden sadece Memur-Sen üyeleri olmamış, milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi aileleri ile birlikte kaybetmiştir. Ortaya çıkan tablo OHAL hukuksuzluğu ve Memur-Sen sendikacılığının sonucudur"

Etiketler eylem KESK zam