Trump'ın istediği papaza bir tutuklama daha

'Misyonerlik, FETÖ üyeliği ve Kürtlere özel vaaz vermek' gibi gerekçelerle tutuklu olan Papaz Brunson'a bir tutuklama daha çıktı. Gerekçe, casusluk ve darbeye teşebbüs iddiası... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'yi ziyaretinde Trump, Brunson'un serbest bırakılmasını istemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' üyesi olduğu iddiasıyla ile halen cezaevinde bulunan Papaz Andrew Craig Brunson hakkında bir tutuklama kararı daha çıktı.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, son tutuklama kararının gerekçesi, 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' suçlaması.

trump2

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs'taki ziyaretinde Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmede ABD Başkanı Trump, Türkiye'den papaz Brunson'un iadesini istemişti.

Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında da, Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen ABD'ye iadesini istediği aktarılmıştı.

'FETÖ’ye üyelik iddiasıyla 9 Aralık 2016’dan beri Türkiye’de tutuklu bulunan pastör Andrew Brunson, Kürtlere yönelik özel amaçla vaazda bulunmakla, 'FETÖ yapılanmasıyla temas kurmakla suçlanıyordu. (HABER MERKEZİ)