'CHP istedi, KHK ile yapıldı: Akşama kutlama var'

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan son KHK ile Hopa’ya bağlı Kemalpaşa beldesinin ilçe olmasını değerlendirdi: “Meclis’e 3 kez teklif verdim. Biri Genel Kurul’a geldi, AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Kendilerine mal etmek için KHK ile yaptılar. Kutlamaya Kemalpaşa’ya gidiyorum.”

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Artvin Hopa’ya bağlı Kemalpaşa beldesinin son OHAL KHK’sı ile ilçe yapılması kararını, Kemalpaşa’nın CHP’li Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ile CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’a sorduk.

'AKP'LİLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ'

Kemalpaşa’nın ilçe olması için Meclis’e 24, 25 ve 26’ıncı dönemde üç kez teklif veren Artvin Milletvekili Bayraktutan, şöyle dedi: “Bu tekliflerden birini Genel Kurul’a getirdim, AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Şimdi kendilerine mal etmek için parlamentoya getirmeden KHK ile yaptılar. Gönlümüzden geçen bunun kanunla yapılmasıydı ancak amacımız Kemalpaşa’nın ilçe olmasıydı, başarılı olundu. Bu akşam kutlama var. Şimdi havaalanı yolundayım. Kemalpaşa’ya gidip kutlamalara katılıp Çanakkale’ye döneceğim.”

'BELEDİYE BAŞKANINA GÜVENİMİZ TAM'

Mayıs 2011’de Artvin’de miting yapmak isteyen Erdoğan’ı pankartla protesto etmek isteyen gençlere farklı illerden gelen polislerin müdahale etmesi sırasında hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu’nun memleketi Kemalpaşa’da bu kararın nasıl karşılanacağını ve bunun yaklaşan yerel seçime bir hazırlık olup olmadığını sorduğumuz Bayraktutan şunları söyledi:

“Bunun, AK Parti’nin yerel seçim hazırlığı olup olmadığı bizim için hiç fark etmez. Güçlü ve iyi bir belediye başkanımız var. Ona güvenimiz tam, kaygımız yok.”

KHK'yle iki belde ilçe yapıldıKHK'yle iki belde ilçe yapıldı

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI: CUMHURBAŞKANIMIZI ÇİÇEKLERLE KARŞILADIK

Kemalpaşa’nın CHP’li Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Ağustos tarihinde Sarp sınır kapısını ziyaretinde kendisini çiçekle karşıladıklarını ve Kemalpaşa’nın ilçe olmasını talebini bir kez daha ilettiklerini söyledi. Akçiçek, şunları anlattı:

“Kemalpaşa’nın ilçe yapılması için 1996’da milletvekilimiz Metin Arifağaoğlu bir teklif vermişti. Uğur Bayraktutan’ın da 2012, 2014 ve 2015’te verdiği üç teklif var. Biz 96’dan beri bekliyorduk bunu. Beldemize 2 kilometre mesafede bulunan Sarp sınır kapısından ve beldemizden bir yılda 6 milyon 600 bin insan ve 910 bin araç giriş çıkış yapıyor. 1000’e yakın dükkân var burada. Cumhurbaşkanımız bölgemizi ziyaret ettiğinde tekrar hatırlattık, konuştuk. Mevcut milletvekillerimiz İsrafil Kışla (AK Parti) ve Uğur Bayraktutan'ın (CHP) da yoğun çalışmaları vardı ve bugün yayınlandı, sağ olsunlar. Güzel günler göreceğiz inşallah.”

Etiketler CHP KHK ilçe Kemalpaşa