Eğitim Sen: 682 üyemiz sürgün edildi

Eğitim Sen'den açıklama: "Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Gaziantep’te ise 51 üyemiz, bayram öncesi ve okulların açılmasına sayılı günler kala il dışına sürgün edilmiştir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile açığa alındıktan sonra görevlerine iade edilen Eğitim Sen üyesi 682 öğretmenin 'zorunlu yer değişikliği' gerekçesiyle il dışına gönderildiği belirtildi.

Eğitim Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Edindiğimiz bilgilere göre Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Gaziantep’te ise 51 üyemiz, bayram öncesi ve okulların açılmasına sayılı günler kala il dışına sürgün edilmiştir" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim Sen olarak, üye ve yöneticilerimize yönelik her türlü baskı, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması için, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için, tüm gücümüzle örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir."

DHA'nın Diyarbakır'dan geçtiği haberde ise OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile açığa alınan yaklaşık 4 bin 400 öğretmenden 180'inin meslekten ihraç edildiği diğerlerinin ise görevlerine iade edildiği bilgisine yer verildi. Haberde görevlerine iade edilen ve haklarında soruşturma yürütülen Eğitim-sen üyesi 264 öğretmenin bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından zorunlu yer değişikliği nedeniyle il dışına gönderildiği belirtildi.

EĞİTİM SEN'DEN KARARA TEPKİ

Kararın öğretmenlere tebliğ edilmeye başlandığı kaydedilirken, Eğitim- Sen Diyarbakır Şubesi Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösterdi. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi sosyal medya hesabından, "Açığa aldınız, ihraç ettiniz, tutukladınız. Yetmedi şimdi de sürgün ediyorsunuz. Yılmayacağız! Direneceğiz! ve Kazanacağız" mesajını paylaştı.  (HABER MERKEZİ)