WhatsApp üzerinden kurban satışı

Edirne'de besicilik yapan Cesur Pakarda, kurbanlık almak isteyen fakat çiftliğe gelemeyen müşterilerine WhatsApp üzerinden online hizmet veriyor. Pakarda'ya göre 'tut elimi' pazarlığı kalmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'nin Karaağaç semtinde çiftliği olan besici Cesur Pakarda, Kurban Bayramı için zaman ayıramayıp kurban almak isteyenlere telefon uygulaması WhatsApp ile satış yapıyor.

Çiftliğe hayvan ayırmaya gelen kişi sayısının her geçen gün azaldığını ve satışlarının yüzde 80'ini mobil olarak sağladığını söyleyen Pakarda, "Çiftliğimize gelip de hayvan ayıran sayısı 10 civarındadır. Biz uzun zamandan beri bu işi yaptığımız için her yıl olduğu gibi bu yıl da WhatsApp üzerinden satış yapıyoruz. Telefonla bildiriyorlar, biz de telefonla hayvanın fotoğrafını çekip WhatsApp kanalıyla kendilerine atıyoruz. Almak isterlerse kesimle ilgili görüşüyoruz" dedi.

Eski usul pazarlığın da kalmadığını belirten Pakarda, pazarlığın ve vekalet işlemlerinin de WhatsApp aracılığıyla yapıldığını ifade ederek "Şu anda çiftliğimizdeki hayvanların yüzde 80'ini WhatsApp üzerinden satıyoruz. Eskisi gibi "Tut elimi" pazarlığı kalmadı. Pazarlıkta da müşteriyle WhatsApp üzerinden görüşüyoruz, bu bizim de işimize geliyor, kolaylık sağlıyor" diye konuştu. (DHA)