'Frene değil kurala güvenelim!'

Diyanet İşleri bayramda trafik uyarısı yapacak. "Frene değil, kurala güvenelim" denilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kurban Bayramı’nın ilk günü tüm camilerde bayram hutbesi okunacak. Kurban Bayramı’nın, huzurun, esenliğin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olduğu belirtilen hutbede ““Öyleyse geliniz!” diyerek şu çağrı yapıldı:

“Bayramda anne-babamızın, eş ve çocuklarımızın, kardeşlerimiz ve komşularımızın yüzünü güldürelim. Yalnızlara, kimsesizlere, yoksullara, boynu büküklere ve yaşlılara bayram sevinci götürelim. Kırılan kalpleri, yıkılan gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur edelim. Kardeşliğimize ve bayram sevincimize gölge düşüren dargınlıklara, küskünlüklere ve çekişmelere bugün bir son verelim. Unutmayalım ki; sunduğumuz her bayram hediyesi, bizi Rabbimizin rızasına ulaştıracaktır. Birbirimize sunabileceğimiz en güzel bayram hediyesi ise kalbimizin derinliklerinden gelen selam, içten dualarımız, tebessüm ve ziyaretlerimiz olacaktır.”

FRENE DEĞİL KURALA GÜVENELİM!

Diyanet’in bayram hutbesinde, bayram dönemlerinde artan trafik kazalarına da yer verildi, “frene değil, kurala güvenelim” denilerek şu çağrı yapıldı:

“Yaşanan trafik kazaları bayramların sevincini hüzne dönüştürüyor; millet olarak hepimizin yüreğini burkuyor. Bu kazalarda nice insanımız, nice kardeşimiz can veriyor. Nice aileler yok oluyor. Nice ümitler, nice istikballer sönüyor. Bu noktada bütün kardeşlerimizi trafik kurallarına uymaya, sabırlı ve dikkatli davranmaya, birbirimizin hak ve hukukuna saygılı olmaya davet ediyorum. Geliniz! Hem kendimizin, hem de kardeşlerimizin güvenliği için frene değil, kurala güvenelim.” (ANKARA)