Kur’an kursunda istismar iddiası

Kur’an kursunda temizlik görevlisi olduğu öne sürülen C.T.'nin 10 yaşındaki bir erkek çocuğunu istismar ettiği iddia edildi. C.T’nin, önce gözaltına alındığı, karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Yeni Mahalle’deki Hasırcı Camii’nin Kur’an kursunda caminin tuvalet temizliği ile ilgilendiği ileri sürülen 30 yaşlarındaki C.T’nin, 10 yaşındaki bir erkek çocuğunu istismar ettiği iddia edildi. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan C.T’nin, karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Ancak daha sonra C.T’nin tutuklanıp tutuklanmadığı hakkında net bir bilgi elde edilemedi.

İMECE gazetesinden Turan Dal’ın haberine göre; Mersin'in Akdeniz ilçesinde Hasırcı Camii Kur’an Kursu’nda 10 yaşındaki bir çocuk, kurs çıkışında eve giderek C.T’nin kendisini istismar ettiğini ailesine anlattı. Aile çocuğun anlattıkları üzerine polise şikayette bulunarak, Kur’an kursunun verildiği Hasırcı Camii’ye gitti. Ailenin gösterdiği tepkinin ardından, çocuğu istismar ettiği ileri sürülen 30 yaşlarındaki C.T. emniyet güçlerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan C.T. karakoldaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Yaklaşık bir aydır yaşandığı iddia edilen konu hakkında net bilgiler elde edilememesi kafalarda soru işareti bıraktı. Olayın takipçisi olduğunu kaydeden CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yetkililerle görüştüğünü ancak kendisine C.T’nin tutuklanıp tutuklanmadığı ile ilgili net bir açıklama yapılmadığını aktardı.

‘AİLEYE BASKI YAPILIYOR’ İDDİASI

Olayın iki hassas boyutunun olduğunu aktaran Atıcı, “Biri; başlı başına çocuk tacizi olması; bir diğeri ise olayın bir Kur’an kursunda gerçekleşmiş olması. Bu nedenle olayın üzerinde çok dikkatle durulması gerekiyor. Konudan haberdar olur olmaz olay hakkında araştırmaya girdim. Buradaki tek amacım bu olayın üstünün kapatılmamasıdır. İlgili karakolu arayıp, gerekli işlemlerin yapıldığını öğrendim. Dosyanın savcılığa gönderildiğini öğrendim. Şüphelinin karakoldan serbest bırakıldığını öğrendim. Daha sonrasında olayı savcılığa sordum. Olayın doğru olduğunu, gerekli takibatın yapıldığını söylediler. Ancak etraftan gelen bilgiler, aileye baskılar yapıldığı yönündeydi.” diye konuştu. Konu hakkında Mersin Barosundan da bilgiler aldığını kaydeden Atıcı, “Bana Çocuk Hakları Komisyonunun olayla ilgilendiğini söylediler. Ancak ailenin tıbbi ve hukuki yardımı reddettiğini söylediler. Bu önemli bir bilgidir. Çünkü kendi rızasıyla karakola gidip şikayetçi olan bir aile, daha sonra hangi sebeple tıbbi ve hukuki yardımı reddediyor? Böyle bir durum olması kafamızı kurcaladı.” dedi.