Roboskili aileler bayramı mezarlıkta karşıladı

Roboskili aileler, bayramın ilk gününü mezarlıkta geçirdi. Ailelerle birlikte mezarlığı ziyaret eden Roboski-Der Başkanı Veli Encü, "Yine aramızda eksik olanların yürek yakan acısı ile karşıladık bu bayramı" dedi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 34 kişinin savaş uçaklarıyla yaşamını yitirdiği Roboski'de, aileler bayramı mezarlıkta karşıladı.

28 Aralık 2011 akşamı sınır ticareti yapan yakınları savaş uçaklarından atlılar bombalarla katledilmişti. Siyah elbise giyen Roboskili kadınlar, o günden bu yana her perşembe günü mezarlığa gidiyor, 34 kişinin yasını tutuyor ve faillerin bulunup yargılanmasını talep ediyor.

Roboskili aileler bayram günlerini de yakınlarının mezarı başında geçirdi. KHK ile kapatılan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, "Bayramlarımızı zehir edenlerden hesap soracağımız günlere ulaşana dek mücadelemiz devam edecek" dedi.

Bayramı mezarlıkta karşılayan Veli Encü, şöyle konuştu; "Yine aramızda eksik olanların yürek yakan acısı ile karşıladık bu bayramı. Sayısını akılda tutamayacak kadar çok bayram geçti. Bütün bayramlarımızı aramızda eksik olanların acısını yüreğimizde taşıyarak sabahın ilk saatlerinde evlatlarımızın, kardeşlerimizin mezarı başında geçiriyoruz artık bayramları. 5 yıldır bayramlar buruk geçmekte, evlenen gençlerimiz için düğünler yapılamıyor. Bayramlar kapkara giysiler giyen annelerimizin acıları ilk gün gibi taze. 5. yıl 8 ay dır bitmeyen bir yas , bitmeyen bir acı var.5 yıl 8 aydır yakınlarımızın kaybı kadar bizleri üzen acımıza acı katan devletin adaletsizliği oldu. Artık bu adaletsizlik son bulsun bizlere verilen sözler tutulsun"

Etiketler Roboski ziyaret bayram