'Semih 30 kilo kaybetti, Nuriye yataktan kalkamıyor'

Tutuklu eğitimcilerin açlık grevlerinin 178. gününde. Avukatları sağlık durumlarından endişeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK'larla ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevinin 178. günüde. Nuriye Gülmen, avukatıyla yatakta görüşebildiği ve sağlık problemlerinin arttığı kaydedildi. Semih Özakça'nın da kulaklarında sürekli uğultu hissetmeye başladığı, oturup kalkarken acı çektiği ve 30'dan fazla kilo vererek 57 kiloya düştüğü aktarıldı.

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberine göre, geçtiğimiz pazartesi günü (28 Ağustos 2017) Sincan Cezaevi Kampus Hastenesi’ne giden Özakça, eşi Semih’in yüzünün çöktüğünü, kulaklarında sürekli uğultu hissettiğini aktararak 30’dan fazla kilo kaybıyla 57 kiloya düştüğünü söyledi.

AK Parti Antalya milletvekili Hüseyin Samani’nin kızı Betül Samani Gökay’ın yeni KHK ile göreve iade edildiğini anımsatan Özakça, “1 ayda bu yanlışlık anlaşılıyorsa, dertlerini aylardır anlatmaya çalışanların dertleri de anlaşılır. Özrü kabahatinden büyük. ‘Kızım çalışmayacak, sadece itibarı için’ diyor. Peki bizim itibarımız ne olacak” diyerek tepki gösterdi.

“Birlikte açlığı ve adaletsizliği paylaşıyoruz” dedikten sonra bir aylık destek açlık grevine giren ve Nuriye Gülmen’in son görüşüne giden avukat Engin Gökoğlu, “Nuriye ile normalde masada görüşüyorduk ama bu sefer yatakta karşıladı bizi. Sağlık problemleri artmış ama morali iyiydi” ifadelerini kullandı.

'ACI ÇEKİYOR'

Gülmen’in oturup kalkarken acı çektiğini belirten Gökoğlu, 14 Eylül’de tüm aydın, sanatçı, milletvekillerinin ses olmaya çağırdığını söyledi. Gökoğlu, Gülmen’in “Orada asıl yargılananlar bizi buraya getirenlerdir. Orada asıl suçlu olanlar bu adaletsizliğe sebep olanlardır” dediğini de aktardı.