Dokuz yaşa başkanlık anlatılacak

MEB , ilkokul 4. sınıf sosyal bilgiler kitabında, 15 Temmuz darbe girişimini 3 sayfada anlattı. Kitapta başkanlık sistemi de yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlkokul 4’üncü sınıf öğrencileri için hazırlanan ders kitabında başkanlık sistemi anlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı , müfredattan Atatürkçülük, İnönü ve Evrim Teorisini çıkarmıştı.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Sosyal Bilgiler dersi kitabında 16 Nisan’da oylanan yeni sistem ‘reform’ olarak adlandırıldı. Başkanlık sistemine dair kitapta şunlar kaydedildi: “Anayasa değişikliğiyle getirilen yeni sistem, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını da tahkim etmiştir. Kuvvetler arasındaki ayrımın çizgileri net olarak belirlenmiş, siyasi istikrar garanti altına alınmış, demokratik yönetim güçlendirilmiştir. Yeni sistemle birlikte halkın seçtiği milletvekilleri sadece yasama görevi yapacak, yine halkın seçtiği cumhurbaşkanları da yalnızca yürütme faaliyetini yerine getirecektir.”

Darbe girişiminin üç sayfada anlatıldığı kitapta, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma çağrısından ise şöyle bahsedildi: “Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla inancını, vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak üzere ülkemizin her yerinde milyonlarca insan sokaklara döküldü, darbe tehdidi gelebilecek yerleri kuşattı. O gece Çanakkale ruhu yüzyıl sonra yeniden canlandı ve tarihe altın harflerle geçen bir direniş, diriliş, yükseliş öyküsüne hayat verdi. Aziz milletimizin demokrasisine, bağımsızlığına, bayrağına, vatanına sahip çıkmasının ifadesi olan bu zafer, Çanakkale’de yazılan, Milli Mücadele’de tekrar eden bir destanın devamıdır.”