Karakola bombalı saldırı girişimi iddiası

Mersin Yenişehir ilçesindeki karakola girmek istediği ve canlı bomba olduğu iddia edilen Suriye uyruklu Abdulkadir E. vurularak öldürüldü. Savcı, IŞİD ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı. Abdulkadir E.'nin iki kardeşinin Suriye'deki çatışmalarda öldüğü, kendisinin de kafasına isabet eden şarapnel parçası nedeniyle kısmi felçli olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de MİT Bölge Müdürlüğü binası ile yan yana olan 50'nci Yıl Polis Merkezi önünde sabah saatlerinde silah sesleri yükseldi.

Olay saat 09.30 sıralarında merkez Yenişehir ilçesindeki karakol yakınlarında meydana geldi.

İddiaya göre, cadde üzerinde yürüyen 30 yaşlarındaki bir kişi 'şüpheli tavırlar' sergilediği gerekçesiyle takibe alındı.

Kısa süre sonra karakola gelen kişi, 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurularak öldürüldü.

Karakola 30 metre kala öldürülen kişinin üzerinde bomba düzeneği olduğu iddia edildi.

Bunun üzerine karakola bomba imha uzmanları sevkedildi.

İKİ KARDEŞİ SURİYE'DE ÖLMÜŞ

Yapılan ilk soruşturmada vurulan kişinin Suriyeli 20 yaşındaki Abdulkadir E., olduğu belirlendi. Polis merkezi yakınındaki bir apartmanda oturduğu belirlenen Abdulkadir E.'nin evine baskın yapan polisler, babası Ahmet E.'yi gözaltına aldı ve evde arama yaptı. Abdulkadir E.'nin 2 kardeşinin Suriye'deki çatışmada öldüğü, kendisinin de başından şarapnel parçasıyla yaralandığı ve sol tarafının kısmi felç olduğu bilgisine ulaşıldı.

mersin2

SAVCI: DEAŞ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan "DEAŞ üyesi olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Kısa sürede detaylı açıklamayı yapacağız. Polis ekiplerimizin başarılı çalışmasıyla önemli bir saldırı engellendi. Teröristin üzerinde canlı bomba yeleği ele geçirildi" açıklamasında bulundu.

VALİLİK: ELİNİ KABLOYA ATINCA VURULDU

Mersin Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamada da  Abdulkadir E.'nin dru ihtarına uymayıp, elini kabloya atması üzerine vurulduğu öne sürüldü. Valilik açıklaması şöyle:

"Yenişehir İlçesi 50'nci Yıl Polis Merkezi Amirliği'ne 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahıs görülmüş, bunun üzerine şüpheli şahsa 'dur' ikazında bulunulmuş, ancak dur ikazına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam etmesi ve omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine, vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen erkek şahsın açık kimlik bilgileri ve örgütsel ilişki ve irtibatlarının tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir."

(MERSİN-DHA)