Bilgen'in avukatı: Eşbaşkanlar da bu dosyadan tahliye edilmeli

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen'in tahliye kararını değerlendiren Atiye Arıkan, Kobane dosyası ile ilgili bu kararın Eşbaşkanlar için ikinci emsal karar olduğunu ve Eşbaşkanların bu dosyadan tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Milletvekili Ayhan Bilgen'in avukatı Atiye Arıkan, Bilgen'in tahliye kararını Duvar'a şu sözlerle değerlendirdi, "Ayhan Bey'in tutuklanma gerekçesi olarak gösterilen birbirinden hukuksuz iddialardan biri de Kobane dosyasıydı. Meral Danış Beştaş da bu iddia nedeniyle yargılandığı dosyadan beraat ederek nisan ayında serbest kalmıştı. Bu emsal karar varken Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza tutukluluğun devamı yönünde karar verdi. Bizim yaptığımız itirazın da ilk değerlendirmesi vardı bugün ve tahliye kararı verildi."

Avukat Atiye Arıkan, 'Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın haklarındaki en güçlü dosyanın da bu olduğunu ve ikinci emsal kararın alındığını, aynı dosyadan tutuklu bulunan Eşbaşkanların da bu dosyadan tahliye kararı alması gerektiğini' söyledi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Parti Sözcülüğü görevini sürdürürken 31 Ocak 2017 tarihinde tutuklandı. 25.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Bilgen'in ilk duruşması 7 ay sonra yapılmıştı. Bilgen Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına kelepçe takılmasını reddettiği için SEGBİS aracılığıyla katılabildi. Bilgen, hakkındaki 'Kobanê olaylarını kışkırttığı' iddiasına ilişkin "Biz defalarca Kobanê olaylarının araştırılmasını istedik ama tüm bu istekler iktidar partisi tarafından reddedildi. Kobanê olayları karanlık bir vaka olarak kalmasın" açıklamasını yaptı. Mahkeme "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle Bilgen'in tutukluluğunun devamına karar verdi. Bu karara Bilgen'in avukatlarının yaptığı itirazı görüşen mahkeme Bilgen'in tahliyesine karar verdi.

HDP milletvekili Ayhan Bilgen tahliye edildiHDP milletvekili Ayhan Bilgen tahliye edildi