Bingöl'de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

Bingöl'de askerler ve PKK'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bingöl'ün Adaklı ilçesinde askerler ve PKK'liler arasında çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 uzman erbaş asker yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden 1'i yaşamını yitirdi.

Adaklı'da bulunan Maltepe Vadisi'nde, dün başlatılan harekat devam ediyor. Bugün saat 20.00 sıralarında, harekata katılan askerlere ateş açıldı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Yaralanan 2 asker helikopterle Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerden biri hayatını kaybetti. Bingöl Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"08 Eylül 2017 günü saat:19.15 sırlarında Bingöl İli Adaklı ilçesi Devlik Tepe Bölgesinde icra edilen operasyon esnasında bir gurup PKK/KCK Terör Örgütü mensubu ile silahlı çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışmada; (1) Astsubay ağır, (1) uzman erbaş ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerler helikopter ile çatışma bölgesinden tahliye edilerek Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Ağır yaralanan Astsubay yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur."

Bölgeye takviye güvenlik görevlileri sevk edilirken, harekatın devam ettiği öğrenildi. (BİNGÖL/DHA)