Gülmen ve Özakça'nın davasına çağrı: Ey Özgürlük

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın, 14 Eylül'de görülecek davasına katılım için bir video hazırlandı. Derya Köroğlu ve Hilmi Yarayıcı'nın da aralarında olduğu isimler, "Ey Özgürlük" şarkısını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçılar, siyasetçi ve gazeteciler açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, Zülfü Livaneli'nin bestelediği "Ey Özgürlük" şarkısını söyledi.

KHK ile ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın davası, 14 Eylül'de Ankara Adliyesi'nde görülecek. Gülmen ve Özakça'nın dava katılım çağrısı için bir video hazırlandı.

HDP milletvekili ve yönetmen Sırrı Sürreya Önder'in, Barış Pirhasan'ın kaleme aldığı "Semih'le Nuriye, Nuriye'yle Semih" şiirini seslendirmesiyle başlayan videoda; İrfan Değirmenci, Cemile Karadağ Yarayıcı, Derya Köroğlu ve Hilmi Yarayıcı "Ey Özgürlük" şarkısını söyledi. Videonun sonunda "14 Eylül'de saat 13:30'da Ankara Adliyesi'ndeyiz" denilerek duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.

Videoyu Twitter hesabından paylaşan gazeteci İrfan Değirmenci, "Eylül'ün 12'sinde hiçbir şey yapamıyorsak bir özgürlük türküsü söyleriz dedik, Nuriye ve Semih için, işinden edilenler için, hepimiz için..." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)