Akıncı Üssü davasında tahliye kararı

Akıncı Üssü davasında ara karar açıklandı. Eski Astsubay Ahmet Taşhanlıoğlu'nun tahliyesine karar verilirken, diğer sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili davanın sanıklarından, eski Astsubay Ahmet Taşhanlıoğlu'nun tahliye edilmesine karar verildi.

Akıncı Üssü davasının duruşması, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'de görüldü. 486 sanık hakkında açılan davada, 31 sanığın savunması tamamlandı. Bugün görülen celsede mahkeme ara kararını açıkladı. Sanık avukatlarının Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın tanık olarak dinlenmesi talepleri reddedildi.

Sanık ve sanık avukatlarına yönelik hakaret ve tehdit iddialarıyla ilgili olarak zabıtlarının incelenmesi ve gerekli görülürse Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

15 Temmuz gecesi, Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın hazırladığı idari soruşturma raporunun istenmesine karar veren mahkeme, aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu firari sanıkların infazlarının beklenmesine hükmetti.

Sanıklardan eski Astsubay Ahmet Taşhanlıoğlu'nun yurtdışı çıkış yasağı ile tahliye edilmesine karar verilirken, diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddedildi. Duruşma, 9 Ekim 2017'ye ertelendi. (ANKARA/DHA)