Polis izin vermeyince gezici basın açıklaması yapıldı

Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi, yeni eğitim-öğretim yılı başlarken Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya izin verilmemesi üzerine eylemciler, Atatürk Bulvarı ve metro durağında gezerek açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi"nin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilemedi. Bunun üzerine protestocular, Atatürk Bulvarı ve metro istasyonunda gezerek basın açıklaması yaptılar.

Sendika.org'un haberine göre, Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi, okullar açılırken MEB önünde basın açıklaması yapmak istedi. MEB önünde bir araya gelenlere polis, OHAL gerekçesiyle basın açıklaması yapılamayacağını söyledi.

Daha önce MEB önünde açıklama yaptıklarını hatırlatan eylemcilere, "Geçtiğimiz gün yapmış olabilirsiniz ama bugün güvenlik gerekçesiyle hiçbir yerde bu konuya ilişkin açıklama yapılamaz" yanıtını verildi.

Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi ise açıklamasını gezici olarak, Atatürk Bulvarı üstünde ve Ankara metro sisteminde yaptı. Eylemciler adına açıklama yapan Betül Öztürk, "Laik ve bilimsel eğitim haktır demek için toplandık. Bilimdışı müfredata ‘dur’ diyoruz. Laik, bilimsel eğitim herkes için şart diyoruz. Bu ülkenin çağdaş, ilerici demokratik bir ülke olabilmesi için laik ve bilimsel eğitim şart" diye konuştu.