Sayacıların eylemi yayılıyor: Manisa'da sayacılar iş bıraktı

Sayacıların eylemleri il il yayılıyor. Manisa'da çalışan sayacılar, ücretlerinin arttırılması için iş bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana, Konya, İstanbul, İzmir ve Antep’in ardından Manisa Ayakkabıcılar Sitesinde de sayacılar, parça başı ücretlerinin arttırılması ve sosyal güvencelerinin sağlanması talepleri ile bir haftalık iş bırakma eylemi başlattı.

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre, 10 yıldır aynı ücrete iş yaptıklarını dile getiren işçiler, ayakkabı imalatçılarından çift başı yüzde 10 pay ve kayıt dışılığın son bulmasını talep etti. İş bırakma eylemine sitedeki sayacıların büyük bir kısmı katıldı. Bir hafta sürecek eylemin sonunda sonuç alınamazsa sayacılar iş bırakmayı sürdürecek. Manisa genelindeki yaklaşık 300 sayacının büyük bir kısmı iş bırakmaya katıldı.

DERNEK KURACAKLAR

Sayacılar, diğer illerdeki sayacılarla da iletişim halinde ve eylemleri takip ediyor. Bugün içinde gerçekleşecek toplantıda işçiler, iş bırakma eyleminin kazanımla sonuçlanması için neler yapacaklarını konuşacaklar. Sayacılar, Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odasının sorunları ile ilgilenmemesine de tepkili. Ayrıca sayacılar, birlikteliklerini sürdürmek için dernek kurma çalışmalarına başlamış durumda.