Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin: En iyi fikirlerim, bulaşık yıkarken aklıma geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, iyi fikirlerin bulaşık yıkarken bulduğunu söyledi. Zengin, "Fikirler kolay zamanda gelmez. En iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Özlem Zengin, iyi fikirlerin zor zamanlarda aklına geldiğini söyledi. Zengin, "Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir" diye konuştu.

'KADIN VE ERKEK, BİR KUŞUN İKİ KANADI GİBİDİR'

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'ne, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Bingöl Valisi Ali Mantı ve çeşitli sivil toplum kuruluşunun temsilciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kadın ve erkek, bir kuşun iki kanadı gibidir. Biri olmasa, kuşun uçması mümkün değildir. Bingöl bu vizyonda hareket ettiği için, öne çıkmaktadır" dedi.

'DÜNYA PIRILTILI BİR ŞEYLER ARIYOR'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, en iyi fikirlerin zor zamanlarda akıllara geldiğini belirtti. Kadınlarla ilgili konuların kalıplarla konuşulduğunu dile getiren Zengin, şunları söyledi:

"Kadınlar konuşulurken, kalıplarla konuşuluyor. 'Kadın Emeği' mesela. Terminoloji olarak kadın emeğini geçtiğimizi düşünüyorum. Artık kadın fikri, kadın fikriyatı çok öne çıkıyor. Kadın fikrini öne çıkaran işlere imza öncülük etmemiz lazım. Artık dünya pırıltılı bir şeyler arıyor. Orijinal bir fikir arıyor. Bu orijinal fikri bulmaya kadınlar bence çok yakın. Neden yakınlar? Kendi hayatımda hep gözlemlemişimdir. Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir." (BİNGÖL/DHA)