AK Parti'nin İstanbul adayı Mevlüt Uysal

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bugün yapılacak seçimde Mevlüt Uysal'ı aday gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından bugün İBB Meclisi'nde yapılacak olan seçimde partisinin adayının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu açıkladı.

Kaya, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul'daki efsanevi hizmetleri, önce şehircilik hizmetlerini ardından Türkiye'nin siyasi tarihini değiştirdi. Bizim vizyonumuz, şehirlerimizi dünyanın marka şehirleri haline getirmektir. Ben bu anlamda İstanbulumuzun bugüne kadar 15 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. 884 arkadaşımızın hikayeleri, aynı zamanda bizim partimizin siyasi geleceğini belirleyen unsurlardan biridir" diyerek başladığı konuşmasında temayül yoklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmesiyle aday belirlediklerini söyledi.

Mevlüt Uysal kimdir?Mevlüt Uysal kimdir?

'YÜZDE 50+1'İ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM'

"Değerli arkadaşlar, bir AK Partili belediyeyi, bir muhalefetteki partinin belediyesiyle karşılaştırmak bizim için bir hakarettir. Zinhar bunu kabul etmem. Biz bu mücadeleyi yapan bir siyasi hareketiz. Bir CHP'li belediye ile bizim belediyelerimizi mukayese etmek, yapılmış büyük bir hakarettir tekrar ifade etmek istiyorum. Biz bu hikayeyi yazdık, bu hikayenin altında yatan en büyük unsur birliğimiz ve beraberliğimizdir. İnanıyorum ki 2019'da da bu büyük başarılarımıza imza atmaya devam edeceğiz" diyen Erol Kaya kararı şu sözlerle açıkladı, "Yüzde 50+1'i alacağımıza inanıyorum. Şu an Türkiye'deki belediyelerin yüzde 60'ı AK Parti, dolayısıyla yüzde 50+1'i geçeceğimize inanıyorum. Topbaş'ın istifasıyla boşalan koltuk için bir oylama yapıldı. Bu oylamaya 331 arkadaşımız katıldı. Herkes buradaydı. Bu oylamada çıkan sonuçlar ve sayın Cumhurbaşkanımızın da değerlendirmesiyle beraber belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı gösteriyoruz."

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğluCHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu