Manken Aslı Baş davası 'FETÖ'ye uzandı

Bodrum'da 2010 yılında işadamı Ahmet Bayer'e ait villada yaşamını yitiren manken Aslı Baş davasında, armatör İhsan Kalkavan hakkında da fezleke düzenlendi. Kalkavan'ın, 'FETÖ'nün Bodrum imamı olduğu öne sürülen Zeki Yağmur'la irtibat kurarak, Bayer'in iki oğlunun tahliyesini sağladığı öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, işadamı İhsan Kalkavan hakkında fezleke hazırladı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında, 2010'da Bodrum'da meydana gelen ve kamuoyuna 'Manken Aslı Baş cinayeti' olarak yansıyan olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 2012'de İstanbul'dan gelen Kalkavan'ın, 'FETÖ'nün Bodrum imamı olduğu öne sürülen Zeki Yağmur'la irtibat kurup, Bayer'in o dönem tutuklu olan oğulları Hakan Sadi Bayer ve Volkan Bayer'in tahliyesine yardımcı olduğu öne sürüldü.

İhsan Kalkavan hakkında 'FETÖ' yöneticiliğinden kamu davası açılmak üzere fezleke hazırlanıp, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi. Fezlekede, 'FETÖ' üyeliğinden kamu davası açılması talep edilen firari şüpheli Zeki Yağmur hakkında, darbe girişiminin ardından kapatılan Bodrum Merter Okulları'ndaki yöneticiliği nedeniyle kamu davası açıldığına da yer verildiği öğrenildi.

Öte yandan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu'nun talebi üzerine hakkında yakalama emri çıkartıldığı öğrenilen İhsan Kalkavan'ın 2014 yılında yurtdışına çıktığı ve dönüş yapmadığı biliniyor.

Aslı Baş'ın ölümüne ilişkin dava Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

(MUĞLA-DHA)