Şemdinli'de çatışma: 1 korucu hayatını kaybetti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada, 1 korucu yaşamını yitirdi, 1 korucuda yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada, 1 korucu hayatını kaybederken 1 korucu yaralandı. Çukurca'nın karşı tarafında yer alan Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi, 4 asker de yaralandı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşanan çatışmada ise 1 korucu hayatını kaybetti, 2 korucu yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi'nde, Irak sınırındaki harekata katılan koruculara, öğle saatlerinde PKK'liler tarafından ateş açıldı. Çatışmada, korucu İslam İrez yaşamını yitirirken, 1 korucu da yaralandı. Yaralı korucu helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan harekatta, PKK'liler ve güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 korucu hayatını yaşamını yitirdi, 2 korucu yaralandı. Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgedeki harekatın devam ettiğini belirtildi.

ZEKAİ AKSAKALLI'NIN KORUMASI HAYATINI KAYBETTİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesine sınır olan Irak'ın Kanimasi bölgesi, dün akşam saatlerinde askerle ve PKK'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar hayatını kaybetti, 4 asker de yaralandı. Acar'ın cenazesi memleketi Samsun'a gönderildi.

Acar'ın, 15 Temmuz'da darbeciler tarafından vurulan ve yaşamını yitiren Astsubay Ömer Halisdemir'le aynı timde görev yaptığı ve eski Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın koruması olarak görev yaptığı belirtildi. Acar'ın amcasının oğlu Arif Acar, "İkisi de özel kuvvetlerde aynı timdeydi. Biri uzman çavuş, biri astsubaydı. Şehidimiz Korgeneral Zeki Aksakallı Paşa'nın korumasıydı. İkisi de onun emrindeydi. 10-15 sene beraber çalıştılar" dedi.

Acar, Yahya Acar'ın, 2014'te IŞİD tarafından rehin alınan dönemin Musul Başkonsolosu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın aralarında bulunduğu 49 kişinin kurtarılması için yapılan operasyona görev aldığını söyledi. Acar'ın 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'ne yapılan operasyonda da görev yaptığı öğrenildi. (DHA)