Bismil'de öğretmenlere önlük şartı!

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullarda görev yapan eğitimcilerin beyaz önlük giymesi için okullara yazı gönderdi. Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi bu isteğe tepki göstererek, “Tek tip kıyafete asla evet demeyeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, geçen hafta ilçedeki bütün okullara bir yazı gönderdi. Yazıda, “Okullarda eğitim öğretim hizmetini fiilen yürüten öğretmenler; sağlıklı, nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitim süreci için, okulda oldukları gün beyaz önlükle görev yapmalarının uygun olacağı konusunda karar verilmiştir. Bu nedenle okullarımızda görevli tüm öğretmenlerin beyaz önlük giymeleri hususunda gereğini önemle rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu talebine Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, sosyal medya hesaplarında, "Biz sağlıklı ve nitelikli eğitim için kendimize yakışan kıyafetleri giymeye devam edeceğiz! Ama istiyorsa müdür beye önlük hediye edebiliriz” diyerek tepki gösterdi.

EĞİTİM SEN, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Zülküf Güneş, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün talebini, 'tek tip elbise' uygulaması olarak nitelendirdi. Olayın duyulmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Güneş, şunları söyledi:

“Aydın Ak söz konusu yazının bir talimat olmadığını söyledi bize. Eğitimin bu şekilde daha sağlıklı olacağını düşündüğü için böyle bir yazı gönderdiğini söyledi. Ancak böyle bir yasa yok ve eğitimin kalitesinin öğretmenin giyeceği beyaz önlükle gerçekleşmeyeceğini biliyoruz.”

Zülküf Güneş, laboratuar gibi yerlerde çalışan öğretmenlerin güvenlik nedeniyle ya da elbiseleri kirlenmesin diye zaten önlük giydiğini söyledi. Güneş, “Önlük giymek isteğe bağlıdır. İsteyen öğretmen giyiyor zaten. Ama ilçe müdürü gönderdiği yazıda bütün eğitimcilerin önlük giymesini istiyor. Bizim kabul etmediğimiz, önlüğün zorunla hale getirilmek istenmesidir” dedi.

Zülküf Güneş

YETKİLİLER AÇIKLAMALARINA DİKKAT ETMELİ

Cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulamasına geçilmek istendiğini hatırlatan Güneş, “Müdür bey daha erken davranarak tek tip kıyafet isteyenlere mesaj vermek istemiş olmalı. Bu girişimiyle tek tip kıyafet uygulamasını savunanların gözüne girmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Güneş, “Cezaevlerinde henüz uygulanmaya başlanmadı, ancak Cumhurbaşkanı cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulamasına geçileceğini, bu konuda çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Müdür bey cumhurbaşkanından erken davranarak, tek tip kıyafet uygulamasına geçmek istedi” diye konuştu.

‘TEK TİP KIYAFET GİYMEYECEĞİZ’

Zülküf Güneş, sendikalarının kıyafetle ilgili kararlarının belli olduğunu vurgulayarak kesinlikle tek tip kıyafet giymeyeceklerini söyledi.

Güneş, şöyle konuştu: “Biz kendimize yakışan elbiseler giymeye devam edeceğiz. Tek tip kıyafete asla 'evet' demeyeceğiz. Bugün öğretmenlerden beyaz önlük giymelerini isteyen zihniyet yarın öğretmenlerin hangi pantolonu giyeceğine, ne renk etek giyeceğine de karışır. Öğretmenlerin ne giyeceği ile uğraşacaklarına eğitimdeki sorunları gidermeye çalışsalar çocuklar için daha iyi olur.”

Zülküf Güneş, ilçe milli eğitim müdürünün yazısından sonra Bismil’deki gelişmeleri takip ettiklerini, şimdiye kadar öğretmenlere beyaz önlük giymeleri konusunda bir baskı yapılmadığını söyledi.