'Kumpas belgesi Yazıcı'daydı' iddiası

Deniz Baykal ve bazı MHP'li yöneticilere yönelik kurulan ve kamuoyunda 'FETÖ kumpası' olarak adlandırılan soruşturmanın iddianamesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da adı yer aldı. Baykal'la birlikte iddianamedeki 24 mağdur arasında bulunan eski Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Aydın Deliktaşlı, resen emekli edilmesine neden olan 'kumpas fotoğrafı'nın dönemin Başbakan Yardımcısı Yazıcı’da olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la bazı MHP’lilere yönelik 'kaset soruşturması'nın iddianamesinde eski Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da isminin geçtiği ortaya çıktı. İddianamede mağdur isim olarak yer alan dönemin Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Aydın Deliktaşlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'yı suçladı.

Aydın Deliktaşlı, 'kaset kumpası'nın ardından 2008 yılında resen emekli edilmişti.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, Deliktaşlı soruşturmaya ilişkin ifadesinde, 'kumpas fotoğrafının 2008 yılı ağustos ayında dönemin Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından makam odasında genel müdürüne gösterildiğini ve Yazıcı’nın emriyle emekli edildiğini' söyledi. Deliktaşlı o dönem kendisinin hedef alınmasını ise ifadesinde, “Ben iddia edilen bu görüntünün bir örgüt faaliyeti kapsamında birilerinin menfaatleri, çıkarları veya beklentilerini karşılamamış olduğum için ve bu nedenlerle kendi beklenti ve taleplerini karşılayabilmek amacıyla şahsıma yönelik bir kumpas kurularak elde edildiğini ve kullanıldığını düşünüyorum” sözleriyle açıkladı.

171 ŞÜPHELİ VAR

2010 yılının Mayıs ayında, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine neden olan özel görüntülerin ve 2011 Mayıs ayında MHP’li bazı milletvekillerinin görüntülerinin internette yayımlanması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma tamamlanarak, düzenlenen iddianame bu hafta mahkemeye gönderildi. Mahkemece kabul edilen iddianamede bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen. İki numarada ‘Kozanlı Ömer’ olarak bilinen ve Gülen cemaatinin Emniyet imamı olduğu belirtilen Osman Hilmi Özdil yer alıyor.

Ayrıca, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Lokman Kırcılı’nın da bulunduğu çok sayıda eski polis de şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, 171 şüpheliden 151'inin 'FETÖ' üyesi olduğu, 171 şüpheliden 164’inin emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı kaydedildi.