Kadir Mısıroğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Kadir Mısıroğlu'nun bir konuşmasında "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" ifadesini kullandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mısırloğlu hakkında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Mısıroğlu'nun "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" sözleri hakkında soruşturma başlattı.

Kadir Mısıroğlu'nun, Türkiye’de şeriatın ilan edileceğini savunduğu konuşması internette yayınlandı. Mısıroğlu, videoda "Demokrasiye geçişten beri sapa sapa kötülük azalmakta iyilik çoğalmaktadır. İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl buluğ çağına ermemiş çocuğa evlenmiyorsun diyemezsen hükümete de niye şeriat ilan etmiyorsun diyemezsin. Vakti var. Sizin nesliniz İslam'ın mutlak galebisini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, Mısıroğlu'nun videodaki sözleri hakkında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla inceleme ve soruşturma başlattı. (ANKARA/DHA)

Ankara Barosu'ndan Mısırlıoğlu için yargıya çağrıAnkara Barosu'ndan Mısırlıoğlu için yargıya çağrı