'Oğlumun cenazesini poşete sararak taşımışlar'

Cemal Aslan 'Gas Cat' isimli gemide stajyer mühendis olarak çalışırken, gemide geçirdiği şüpheli kaza sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen oğlu ile ilgili yazdı: Bir yandan oğlumuzu kaybetmenin acısını yaşarken, diğer yandan cenazemizi hala Türkiye'ye getirememiş olmanın perişanlığını yaşıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cemal Aslan 'Gas Cat' isimli gemide stajyer mühendis olarak çalışırken, gemide geçirdiği şüpheli kaza sonucu hayatını kaybeden oğlu ile ilgili yazdı;

'OĞLUM ŞÜPHELİ KAZA SONUCU HAYATINI KAYBETTİ'

"25 Eylül 2017 tarihinde İran'dan Panama'ya doğru giden TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti.'ye ait 'Gas Cat' isimli gemide stajyer elektrik elektronik mühendisi olarak çalışan oğlum Delil Aslan, gemide geçirdiği şüpheli kaza sonucu hayatını kaybetmiştir.

30 Eylül 2017 sabahında gerçekleşen olayın bilgisi bize akşam saatlerinde verildi. Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen oğlumuzun yanına, daha sonra ortaya çıktığı üzere ölüm anında yanında olmayan genç yaşlarda bir kişinin bırakıldığını ve olay yaşandığında asıl yanında olan kişinin gemide çalışan bir diğer elektrik elektronik mühendisi olduğunu öğrendik.

'ŞAHİTLER GETİRİLMEDİ'

TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti. tarafından bize verilen bilgiye göre; bu kişi olay nedeniyle şoka girmiş ve hala şokta olduğu gerekçesiyle bizimle görüştürülmemektedir. Fakat aynı kişi gemideki işine hiçbir aksatmaya uğratmadan devam etmektedir. Şokta olduğu öne sürülen kişi yaşadıkları nedeniyle tedavi altına alınmak için dahi geminin tek mühendisi olduğu iddiasıyla hastaneye götürülmeyerek, gemiyle beraber sefere devam etmektedir. Bu kişinin aynı zamanda Sri Lanka'da gerçekleştirilen duruşmalara şahit olarak götürülmemesi de düşündürücüdür.

'KONSOLOSLUĞA BİLGİ VERİLMEDİ'

Oğlumuzun cenazesi olay anında yanında bulunmayan kişi ile birlikte Sri Lanka'da District General Hospital isimli hastanede bırakıldı. Şirketin Sri Lanka'da bulunan Türkiye Konsolosluğu'na bilgi vermesi gerekirken, bu bilgiyi biz konsolosluğu arayarak kendimiz verdik. Oğlumuzun cenazesinin Sri Lanka'da bulunduğu hastanenin adını dahi biz kendi imkanlarımızla, Sri Lanka'da olayın haberini yapan haber ajanslarının verdiği bilgiler doğrultusunda öğrendik. Bize şirket çalışanları tarafından verilen çelişkili ve gecikmeli bilgilerin ardından, Sri Lanka'ya gitmeye karar verdik. Colombo'ya vardığımızda ilk olarak konsolosluk ve büyükelçilik çalışanlarıyla görüştük. Bu durum büyük adli bir olay olduğu için Sri Lanka'da 1. duruşması konsolosluğun araya girmesi ile 2 Ekim 2017 günü yapıldı. 2. duruşmanın ardından duruşma evrakları bize verilecek.

ÖLÜMÜ DÜŞÜK VOLTAJDA OLMAMIŞ

Şirket bize oğlumuzun düşük volt çarpması sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi. Fakat iki yeğenimle birlikte morga cenazeyi görmek için gittiğimizde, parmağın parçalandığını ve vücudunda birkaç yerde patlaklar olduğunu gördük. İş güvenliği uzmanı olan ve mahkemelerde iş kazalarında bilirkişi olarak görev yapan yeğenimin incelemeleri sonucunda ölümün düşük bir voltla olmadığı sonucuna ulaştık. TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti. oğlumuzun cenazesini hiç bilmediğimiz bir ülkede bırakarak, hem hiçbir prosedüre uymamış, hem de cenazeyi sahiplenmemiştir. Oğlumuzun cenazesi hiçbir yerde görülmeyen ve hiçbir cenazeye yakışmayacak bir biçimde poşete sarılarak hayatını kaybettiği bölge olan Hambantota kentinden Colombo'ya getirilmiştir. Buradaki mahkeme sonuçlandığında, prosedürler uzamadığı taktirde, cenazemizle birlikte İstanbul'a doğru yola çıkacağız.

'ET YIĞINI GİBİ BIRAKILMIŞ'

Oğlumuz Delil Aslan, en açık haliyle bir ihmalin kurbanı olmuştur. Delil 24 yaşında, okulunu henüz bitirmiş ve TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti.'de 3 gündür stajyer olarak işe başlamış elektrik elektronik mühendisiydi. Oğlumuz 3. gün sonunda şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti., konuyla ilgili bizi detaylı bir şekilde bilgilendirmediği gibi oğlumuzun cenazesi dinimize uygun bir şekilde kefene sarılmamış, poşete sarılarak 'et yığını' şeklinde hiç bilmediğimiz bir yere bırakılmıştır. TGM Deniz İşletmeciliği ve Acenteliği Ltd. Şti.'nin oğlumuzun ölümünde uyguladıkları ihmalkarlığı ölümünün ardından da uyguladığını belirtmek isteriz. Aktarılması gereken çok fazla ihmal ve detay bulunduğu gibi, Sri Lanka'nın resmi gazetelerinde yer alan haberler dahil olmak üzere, birçok fotoğraf da elimizde bulunmaktadır. Bir yandan oğlumuzu kaybetmenin acısını yaşarken, diğer yandan cenazemizi hala Türkiye'ye getirememiş olmanın perişanlığını yaşıyoruz. Bu konunun muhatapları tarafından bir an önce aydınlatılmasını ve bize oğlumuzun neden ve nasıl hayatını kaybettiğinin açıklanmasını istiyoruz. Çelişkili söylemleri sonucunda, ben ve yeğenlerim buraya kadar gelerek olayı araştırmasaydık, şirket olayın üstünü örterek kendini kurtaracak ve işine devam edecekti.

Gemi şimdi olayı gören şahit mühendisle birlikte başka limanlara doğru yol alıyor.

Katil gemi, şahidiyle birlikte yollarda!