'Çakmak gazından öldü' denilen çocuk polisler tarafından dövülmüş

Hastane ve savcılık tutanaklarında "çakmak gazından" öldüğü yazılan 14 yaşındaki Yiğitcan Camgöz’ün, polisler tarafından dövüldüğü anın görüntüleri ortaya çıktı. Camgöz'ün ailesi polislerden şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutanaklarda "çakmak gazından öldü" denilen 14 yaşındaki Yiğitcan Camgöz’ün, polis tarafından darp edildikten sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Polislerin, Camgöz'ü darp ettiği anların güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Camgöz'ün ailesi şikayetçi olurken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Sedat Sur’un haberine göre, İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 24 Eylül günü bir kişinin ölü bulunduğunu 112 acil servise bildirildi. Olay yerine giden ekipleri 14 yaşındaki Yiğitcan Camgöz'ü, Medikal Park Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Camgöz hayata döndürülemedi.

Polis ve savcılık tutanaklarında, Camgöz'ün ölümü “çakmak gazı ile ölüm” olarak yer aldı. Polislerin “Adli Kolluk Cumhuriyet Savcısı Görüşme Tutanağı” na geçen ifadelerinde, Yiğitcan Camgöz'ün devriye görevindeki asayiş ekibi tarafından bulunduğu belirtildi. Tutanakta, Camgöz'ün elinde bulunan iki adet tüp şeklinde çakmak gazını elinden bırakarak yere uzandığı, polislerin 112 acil servisine haber vererek kendisine olay yerinde müdahale edilmesini sağladığı ancak Camgöz'ün olay yerinde yaşamını yitirdiğinin belirlendiğine yer verildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan “Olay Yeri İnceleme Tutanağı”nda da olay yerinde 3 adet çakmak gazı tüpü ve 3 adet pantolon bulunduğu bunun dışında olay yerinde delil olarak değerlendirilecek herhangi bir emareye rastlanmadığı belirtildi.

Camgöz'ün cenazesinin bulunduğu hastaneye gelen Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan “Soruşturma Bürosu Tutanağı"nda ise polis birimlerinin verdiği bilgilere dayanarak şunlara yer verildi: “Olayın polis birimlerince anlatıldığı üzere 1844/18 Postacılar mahallesi Bayraklı/ İzmir adresindeki parkta ölenin çakmak gazı alımına bağlı olarak vefat ettiği bilgisine ulaşılmıştır.”

ADLİ TIP: ŞÜPHELİ ÖLÜM

İzmir Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporda Yiğitcan Camgöz'ün ölümü, “şüpheli ölüm” olarak değerlendirirken, adli otopsi işlemlerinin ardından cesetten alınan örneklerin laboratuvar tetkiki sonucunda ayrıntılı otopsi raporunun düzenleneceği belirtildi. Medikal Park Hastanesi'nde düzenlenen adli raporda ise Camgöz'ün “zehirlenme” nedeniyle yaşamını yitirdiği yazıldı.

Polis ifadesi ve raporlara karşılık olarak, ailesi ise Yiğitcan Camgöz'e polis tarafından biber gazı sıkıldığını ve polisin Yiğitcan’ın üstüne çıkarak darp ettiğini iddia ederek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Camgöz'ün cenazesi, 25 Eylül günü Yamanlar semtinde bulunan cemevinde düzenlene törenden sonra toprağa verildi.

KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Olay yeri yakınında bulunan bir sitenin güvenlik kamerası kayıtlarında polislerin, Yiğitcan Camgöz'ü darp ettiği görülüyor.

Parkta, saat 13.40 sıralarında tek başına oturduğu görülen Yiğitcan Camgöz’ün bulunduğu yere polis aracı geliyor. Bir polisi memuru Camgöz'ün yanına gidiyor. Camgöz, otururken polis ayakta bir şeyler söylüyor ve birkaç saniye sonra da Camgöz'ün boğazına sarılıyor. Camgöz ayağa kalkarak polise karşılık verirken, polis memuru Camgözü yere atarak vurmaya başlıyor. Bu sırada polis aracından inen ikinci polis memuru da vurmaya, tekme atmaya başlıyor. Polislerin Camgöz'e biber gazı da sıktığı görüntülere yansıyor.

Yiğitcan Camgöz yerde hareketsizce yatması üzerine, çöp bidonları yakınında bulunan bazı poşet ve torbaları Camgöz'ün yanına bırakan polisler, daha sonra da telefon görüşmeleri yapmaya başlıyor.

Camgöz, ailesinin suç duyurusu dilekçesinde polisin Yiğitcan Camgöz'ü darp edilerek ölmesini gizlediği ve hastane görevlilerine de “çakmak gazı çekti” yönünde bilgilendirme yaparak yaşama döndürecek olası bir doğru müdahaleyi de engellediğini savunuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlatırken, polislere ilişkin henüz bir yasal işlem gerçekleştirilmedi. (KAYNAK: SİYASİ HABER)