Fatih Altaylı: Ben de yargı mevsimini başlatttım

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kendisi hakkındaki açıklamaları nedeniyle Sedat Peker hakkında şikâyetçi oldu. 'Av mevsimini başlattı' diyen Peker için Altaylı "Ben de 'yargı mevsimi'ni başlattım" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Organize suç örgütü kurmaktan hükümlü Sedat Peker'in gazeteci Fatih Altaylı hakkındaki sözleri yargıya taşındı. Altaylı, Peker hakkında isim vermeden, "Hangi mevsimi yaşadığını Türk adaletine anlatır artık" diye yazdı.

Tehdide varan açıklamalar, Altaylı'nın Peker'in Antalya'da nasıl yakalandığını yazmasıyla başladı. Altaylı, Habertürk köşesinden Sedat Peker'in adamları olduğu sürülen 4 kişinin yayınladıkları işkence videosu üzerine bir yazı kalem almıştı. Altaylı, yazısında gönderme yaparak “En havalı ‘baba’lardan Sedat Peker Antalya’da kaldığı otelden iç çamaşırlarıyla gözaltına alınırken çekilen görüntüler, hâlâ aklımdadır” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker, ise Altaylı'nın yazdıklarına sosyal medya hesabından açıklama yaparak “Seni bugüne kadar öldürmemiş olmam bile benim suç örgütü lideri olmadığımın en büyük kanıtıdır" demişti.

Bu tehdit üzerine Altaylı ikinci bir yazı kaleme alarak, başına gelecek her şeyin sorumlusunun Sedat Peker olacağını ilan etti.

Sedat Peker ise bu yazıya sosyal medya üzerinden yayınladığı bir videoyla yanıt verdi. "Altaylı bu yazısıyla av mevsimini başlattı" diyen Peker, kendisinin düşmanlarının Fatih Altaylı'yı öldürebileceklerini söyledi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Peker'den gelen bu video üzerine Altaylı, köşesinde son olarak şunları yazdı:

Gazeteciliğin en kötü tarafı, asla muhatap olmayacağınız kişilerle muhatap oluyormuş gibi görünmektir.

Adını bu köşeye koymaktan dahi hicap duyduğum kişi, benimle ilgili olarak 'av mevsimi' gibi boyundan büyük laflar etmiş.

Ben de 'yargı mevsimi'ni başlattım ve geçen hafta bu kişiyle ilgili olarak savcılıklara gidip suç duyurusunda bulundum, 'yargı süreci'ni başlattım.

Hangi mevsimi yaşadığını Türk adaletine anlatır artık.

(HABER MERKEZİ)