Avukat Karadeniz: Köyceğiz'de ölenlerde çatışma izi yok

Muğla'da yaşanan çatışmada öldükleri belirtilen 5 kişiyle ilgili bir ailenin başvurusu üzerine cesetleri teşhis için Adli Tıp'a gitti. Avukat Günfer Karadeniz, "Cesetlerde bırakın kurşun izini herhangi bir iz bile görünmüyor" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, çatışmada öldürüldükleri ve PKK'li oldukları açıklanan 5 kişi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Cenazelerle ilgili bir ailenin başvurusu üzerine bugün cesetleri teşhis etmek için Adli Tıp’a gittiklerini söyleyen avukat Günfer Karadeniz, "Cesetlerden hiçbiri beraberimizdeki aileye ait değildi. Ancak cesetlerde bırakın kurşun izini herhangi bir iz bile görünmüyor’’ dedi. Ailelerle birlikte Adli Tıp kurumunda teşhise katılan Avukat Günfer Karadeniz şu bilgileri verdi:

'NASIL ÖLDÜKLERİ MUAMMA'

5 cesedi de görme imkanları olduğunu ifade eden Karadeniz, ‘’Cesetlerde bırakın herhangi bir izi kurşun izi bile görünmüyor. Ben bir tane yara izi bile göremedim. Nasıl öldükleri muamma bu insanların. Kimlikleri hâlâ tespit edilmemiş. Vücutlarına baktım çatışmada ölen insanların vücutlarında en azından bir çapak izi olur bir şey patlar, bir yerine çarpar, kanar kanatır. Ama buna dair hiçbir şey yok, yani vücutlarında yara bere izi göremedim. Dolayısıyla çok tuhaf bir durum. Aileler tek tek baktı. Onlarla beraber bir inceleme yaptım ancak ben bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım. Çatışmada ölen insanların vücutlarındaki bulguyu görmedim ben. Çatışma olduğunda kurşun gelmese bile çapak gelir. Gelir kaşına saplanır, vücudunun bir yerlerinde ufak tefek yaralar olur. Şu anda gözaltında olanların yüzünde gözünde olan yaralar kadar bile iz yok düşünün. Bir baba kendi çocuğunun kafasının arkasında beni olduğu için cesetlerin arka kısımlarına da baktı Birisinin gözünde boz vardı, beyazlaşmıştı. Doğumda olmuş olabilir sonradan olmuş olabilir ama olay esnasında değil kesinlikle. Belki ailelerin tanıması için bir ipucu olabilir diye söylüyorum’’ dedi.

Avukat Günfer Karadeniz: Muğla'da gözaltına alınanlarda ciddi işkence izleri varAvukat Günfer Karadeniz: Muğla'da gözaltına alınanlarda ciddi işkence izleri var

'SANKİ DOĞAL BİR ŞEKİLDE ÖLMÜŞ GİBİ GÖRÜNÜYORLAR'

5 kişinin tamamının da sanki doğal bir şekilde ölmüş gibi göründüklerini ifade eden Karadeniz, "İşkence ile ölüm gibi bir işaret de yok. Adli tıp uzmanı, 'Sahipsiz cesetleri OHAL nedeniyle 3 gün içinde gömüyoruz' dedi. Neyse ki bu cesetlere ailelerin ulaşması için savcı 15 günlük süre vermiş. 15 gün içinde aileleri bulunmazsa ne yazık ki kimsesizler mezarlığına gömülecekler. Bunun dışında birkaç tanesinin görünümü bana Arap milliyetine olabileceklerini düşündürdü. Bu yüzden belki yabancı da olabilirler’’ dedi. (DUVAR)