Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'un temelini yıl sonu ya da 2018'de atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyaretinde iş dünyasından isimlerle bir araya geldi. Özelleştirmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, "Biz devletçiliği bir kenara koyduk, özelleştirme dedik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye-Sırbistan İş Forumu"nda konuştu. Erdoğan, "Türkiye sık sık ciddi sınamalarla karşı karşıya kalmıştır. Son olarak 15 Temmuz'da özgürlüğümüze yönelik en ciddi saldırıyı yaşadık" dedi.

Türkiye'nin ekonomisinin son 15 yılda yaşadıklarını "başarı hikayesi" olarak nitelendiren Erdoğan, GSYH (Gayri Safi Yurt İçi Hasıla) ve kişi başına milli gelirin yükseldiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde kişi başı milli geliri 25 bin dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirti.

Erdoğan: Elçiyi ABD'nin Türkiye'deki temsilcisi olarak görmüyoruzErdoğan: Elçiyi ABD'nin Türkiye'deki temsilcisi olarak görmüyoruz

İstanbul'daki üçüncü havalimanının özel şirketler tarafından yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Biz devletçiliği bir kenara koyduk. Bunları bir kenara koyduk, özelleştirme dedik. Bizden önce tıkanmıştı, önünü açtık" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Kanal İstanbul" projesinin temelinin 2018 yılında atılacağını da kaydetti. Erdoğan, "Kanal İstanbul'u da bu yıl sonu ya da 2018 yılının başı gibi temelini atacağız. Bu tür projeler devam ediyor" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)