Ahmet Oktay: Olayda mutlaka bir ihmal var

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, TÜPRAŞ'ta 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamanın ihmalden kaynakladığını söyledi. Oktay, "Olayda mutlaka bir ihmal var, sendika olarak ihmale sebep olan her kimse mutlaka bulacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Tüpraş’ın, İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan rafinerisinde sabah saatlerinde nafta tankında patlama meydana geldi. Patlamada, bakımı yapan 4 işçi hayatını kaybetti, yaralan 1 işçi ise Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dumandan etkilenen bir işçinin de tedavisi sürüyor.

'DIŞARIDAN MÜDAHALE YOK'

Olayın hemen ardından açıklama yapan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının kontrolleri esnasında gaz sıkışması meydana geldiğini, olayda herhangi bir kasıt veya sabotaj bulunmadığını söyledi. Yaralılara olay yerinde sağlık müdahalesi gerçekleştirildiğini, durumlarının iyi olduğunu belirten Yılmaz, Tüpraş’ın kendi uzmanlarınca olaya müdahale edildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve 4 müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.

SENDİKA: MUTLAKA BİR İHMAL VAR

Patlama ile ilgili görüştüğümüz, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, olaya bir ihmalin sebep olduğunu belirtti. Oktay, “Patlama esnasında orada olan 5 arkadaşımızdan 4’ü yaşamını yitirdi, bir arkadaşımız da yaralı. Bu arkadaşlarımızın hepsi taşeron firma çalışanları" dedi.

“Patlama ile meydana gelen yangın söndürüldü, soğutma işlemi tamamlandı ancak netice itibariyle bu olay 4 arkadaşımızın canına mal oldu. Olayda mutlaka bir ihmal var, sendika olarak ihmale sebep olan her kimse mutlaka bulacağız” diyen Oktay, şunları söyledi:

“Son 1 yıldır kullanılmayan bir tankın faaliyete geçirilmek istendiğini biliyoruz. Arkadaşlarımız o tankı tamir ederken hayatlarını kaybettiler. Tank içerisinde bir gaz sıkışması olmuş ve bu gaz sıkışmasından dolayı patlama gerçekleşmiş."

Yaşamını yitiren işçilerin taşerona bağlı çalıştığını belirten Oktay, “Yaşamını yitiren arkadaşlarımızın hepsi örgütsüz, sendikasız yani güvencesi olmayan çalışanlar. Bu taşeron durumu maalesef kanayan bir sorun haline geldi" diye konuştu. (DUVAR)