Nihat Palandöken: Yasa çıkarın sözlerim sansürlendi

Helin Palandöken'in babası: 'Kadın cinayetleriyle ilgili yasa çıkarın' dedim, sözlerim medyada sansürlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Pendik'te okul çıkışında silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken, evlerine taziyeye gelen Başbakan Binali Yıldırım'a söylediği "Kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın. Bu sizin iki saatinizi alır. Her gün bir yasa çıkıyor kadınlarla ilgili yasa neden çıkmasın?" sözlerinin medyada verilmediğini belirterek taleplerinin sansürlendiğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Nihat Palandöken’in şu an tek isteği gerçek adalet. “Kadınları öldürüp, çocukları istismar edenlere öyle bir ceza verilmeli ki bir daha yapmaya cesaret edemesinler” diyor. “Adalet yerini bulmazsa Münevver Karabulut’un ailesi gibi sokak sokak gezip, adaleti arayacağını” söylüyor. Palandöken, Başbakan Binali Yıldırım ile aralarında geçen konuşmanın basında sansürlendiğini söyleyerek, “Başbakan’a kadın cinayetleriyle ilgili yasalar çıkarın. Bu sizin iki saatinizi alır. Her gün bir yasa çıkıyor kadınlarla ilgili yasa neden çıkmasın?’ dedim. Medya sadece Başbakan’ın konuşmalarını verdi. Benim taleplerime yer vermedi...” diyor.

'MECLİS ARAŞTIRSIN'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Helin’in ölümünün ardından, kadın cinayetlerinin, kadına yönelik her türlü cinsel ve fiziksel şiddetin nedenlerinin araştırılması ve önlenmesi hakkında gerekli mekanizmaların oluşturulması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri tablosunun giderek ağırlaştığının belirtilen Yarkadaş, “Önergede yer alan veriler, sadece adli mercilere ve basına yansıyan küçük bir kısımdan ibarettir. Yaşanan gerçek durumun, görünenin çok daha ötesinde olduğu bilinen bir gerçektir” dedi.

HABERİN TAMAMI