Hatay'da çatışma: 1 asker yaralandı

Hatay'da bir sahil güvenlik karakoluna ateş açıldı. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Hatay Valiliği, saldırının ardından başlatılan askeri harekatta çatışma çıktığını ve 1 askerin yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahilinde bulunan, sahil güvenlik karakoluna ateş açıldığı belirtildi. Saldırının PKK'liler tarafından yapıldığı öne sürüldü.

Akşam saatlerinde Çevlik Mahallesi’nde bulunan sahil güvenlik karakoluna, Amanos Dağları eteklerindeki ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Karakolda görevli askerlerin de karşılık vermesi üzerine, PKK'liler çekildi.

Hayatını kaybeden ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından, bölgeye takviye askerler gönderildi ve harekat başlatıldı.

Hatay Valiliği, sahil güvenlik karakoluna ateş açılmasının ardından başlatılan harekatta çatışma çıktığını açıkladı. Bir askerin yaralandığı aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Kaçan saldırganlar ile Musa Dağı’nın yukarı kesimlerinde planlı operasyon kapsamında faaliyet icra eden güvenlik birimleri arasında saat 20.00 sıralarında sıcak temas yaşanmıştır. Çıkan çatışmada bir güvenlik görevlimiz omzundan yaralanmıştır. Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam etmektedir." (HATAY/DHA)