Helin Palandöken'in adı Yalova'da parka verildi

Yalova Belediyesi, İstanbul'da okul çıkışında katledilen 17 yaşındaki Helin Palandöken'in adını, İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan bir parka verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Pendik’te okul çıkışında öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken'in adı, Yalova'nın İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan parka verildi. Açılışa, Helin'in babası Nihat Palandöken, amcaları, dayıları, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve mahalle sakinleri katıldı.

Parkın açılışı baba Nihat Palandöken ile birlikte yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, "Helin'in yaşamış olduğu saldırısı sonrası, süreci yakından takip ederek aileyle diyalog halinde oldum. Bu tarz olayların her ne kadar son olmasını istesek de maalesef bu böyle olmuyor. Helin kardeşimizin adını bu parka vererek Palandöken Ailesi'nin acı dolu yüreklerine su serpmek ve adını hiç unutturmayarak, toplumun hafızasında canlı tutmak için ismini ölümsüzleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Salman’ın ardından bir konuşma yapan Helin Palandöken'in dayısı Hakkı Ünsal ise "Genç yaşta hayatını kaybeden Pelin'in adının Yalova'da bir parkta yaşatılması ve unutulmaması bizleri oldukça mutlu etti. Bu parkla kızımızı sizler de bizler de anacağız ve yaşatacağız" ifadelerini kullandı. (DHA)